Opleiding tot Verpleegkundige

Iets voor jou?

Je bent geboeid door het functioneren van het menselijk lichaam en je wilt hier meer over weten. Je wilt heel graag in de zorgsector aan de slag met diverse patiĆ«nten, maar ook met zorghulpverleners uit andere instellingen of disciplines. Bij Hogeschool Leiden kun je de Opleiding tot Verpleegkundige ook volgen in een duale variant.

Mensen

Jij hebt een actieve, verantwoordelijke inslag. Je kunt goed organiseren en hebt een kritische, open instelling. Als jij iemand bent die om mensen geeft, goed kunt samenwerken en een praktijkgerichte opleiding wilt, dan is Verpleegkunde jouw opleiding! Realiseer je hierbij wel dat het beroep van verpleegkundige een pittig beroep is dat veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

Methodisch en systematisch

Als startend verpleegkundige ken je de theoretische achtergronden en ben je in staat je taken op een verantwoorde wijze uit te voeren. Je weet je verpleegtechnische en sociale vaardigheden op de juiste manier in te zetten en handelt methodisch en systematisch.

Zorgvuldig

Organisatorisch ben je zorgvuldig en dat geldt ook voor je omgang met patiënten en collega's. Je ziet niet op tegen een moeilijk gesprek. Op het gebied van beleid, organisatie en management lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van je afdeling, unit of de organisatie waar je werkt.

Doorstuderen en verder specialiseren

Na je opleiding kun je je verder specialiseren. Bijvoorbeeld in oncologie, intensive care/coronary care, kinderverpleegkunde of ambulanceverpleegkundige. Je kunt ook verder studeren. Voorbeelden van vervolgopleidingen zijn management in de zorg, praktijkopleider, gezondheidswetenschappen en verplegingswetenschappen. Of je studeert verder aan de Masteropleiding Advanced Nursing Practice van Hogeschool Leiden. Onze hogeschool biedt ook een uitgebreid aanbod nascholingen aan.