Samenwerken aan vraagstukken op het gebied van Applied Sciences & IT.

Samenwerken op het gebied van Life Sciences en IT

Hogeschool Leiden ontwikkelt en verzorgt al ruim 50 jaar praktijkgericht onderwijs en onderzoek op het gebied van Life Sciences en IT. Hierdoor hebben we brede en specialistische expertise ontwikkeld waarmee we bedrijven en organisaties optimaal kunnen ondersteunen op uiteenlopende thema’s. Met ons onderwijs streven we ernaar om naadloos aan te sluiten bij de behoeften van en ontwikkelingen in het werkveld. Samenwerking is hierbij essentieel. Ontdek welke mogelijkheden er zijn voor samenwerking.

Meer over:

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar wat onze studenten, docenten en onderzoekers voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met ons op en stel je vraag.

Samenwerken werkveld en onderwijs

Gezien de impact en snelheid van maatschappelijke uitdagingen rondom gezondheid, biodiversiteit, data-vertaling en ICT werken we nauw samen met een groot aantal bedrijven en organisaties op en rond het Leiden Bio Science Park. Denk aan Baseclear, Naturalis, het Leiden University Medical Center, NECSTGEN, Janssen Nederland en Batavia Biosciences. 

Bas Reichert | CEO Baseclear

"BaseClear is een toegepast laboratorium, daarom werken we graag samen met een toegepaste school. We willen producten ontwikkelen die marktklaar zijn. Hogeschool Leiden kan daarbij helpen omdat ze dichter bij de markt staan."

Bas Reichert | CEO Baseclear

Samenwerkingspartners op het domein van data-vertaling en (forensisch) ICT zijn onder meer het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), GO FAIR International Support and Coordination Office (GFISCO) en Iventeers Academy. Ook zijn er verschillende samenwerkingsverbanden en netwerken waar de faculteit deel van uitmaakt, waaronder: PLNT Leiden centre for innovation and entrepreneurship, Domein Applied Science (DAS) en Intersect.

Meer weten

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig wat onze studenten, docenten en onderzoekers voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen en welke mogelijkheden er zijn voor samenwerking? Neem vrijblijvend contact op met ons op en stel je vraag.

Jos Griffioen | associate lector

“Samen met werkgevers in de sector moeten we de expertrol pakken om samen op te leiden en kennis te delen, daar valt een wereld te winnen."

Jos Griffioen | associate lector

Nieuws en agenda

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Hogeschool Leiden op het gebied van Life Sciences en IT? Bekijk het volledige overzicht voor meer nieuwsberichten over Life Sciences en IT