Leraar basisonderwijs kinderen

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Ons volledige scholingsaanbod, ook voor het VO, MBO en HBO, vind je hier. Contactinformatie: 071-51 88 726 | posthbo.educatie@hsleiden.nl.

Leren houdt niet op wanneer je een diploma hebt behaald. Sterker nog, in de praktijk komt het leerproces pas goed op gang. Wanneer je in het onderwijs werkt ben je continu bezig met ontwikkeling. Natuurlijk staat de ontwikkeling van leerlingen centraal en daarvoor ontwikkel je onderwijs, didactiek, werkvormen en materialen. Maar hoe werk je aan jouw eigen ontwikkeling? Hoe blijf jij je bewust van jouw eigen handelen en hoe word jij gevoed met nieuwe ontwikkelingen?

Binnen Hogeschool Leiden leiden we niet alleen studenten op tot startbekwame leraren, maar verzorgen we ook vervolgopleidingen voor leraren, schoolteams, ib’ers en (toekomstige) schoolleiders/ leidinggevenden die werkzaam zijn in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Vanuit Centrum onderwijs & innovatie Leiden ondersteunen we scholen en hun teamleden bij een leven lang leren.

We geloven in de kracht van duurzame ontwikkeling. Dat betekent dat we kijken naar wat er nodig is, ook voor het grotere geheel, en hoe verankering kan plaatsvinden in de school. We doen waar we in geloven en we geloven in wat we doen. Daarbij werken we vanuit partnerschap. ‘Samen Opleiden’ is een belangrijke kernwaarde binnen de faculteit Educatie en haar lerarenopleidingen. Samen met het werkveld werken we aan vernieuwing en ontwikkeling van het onderwijs. Binnen Centrum onderwijs & innovatie Leiden ontwikkelen en verzorgen we daarom onze trajecten samen met professionals in het werkveld. 

Professionalisering op maat

In de dagelijkse praktijk op school dienen nieuwe ontwikkelingen en leervragen zich regelmatig aan. We willen hier met ons onderwijs en onderzoek graag aan bijdragen. Daarom kunnen we naast ons aanbod ook trajecten op maat ontwikkelen en verzorgen. Docenten van Centrum onderwijs & innovatie Leiden beschikken over een ruime praktijkervaring en vormen een inspirerend team. Docenten spelen flexibel in op de behoeften van de deelnemers en weten theorie en praktijk aan elkaar te verbinden.

We informeren je graag over ons professionaliseringsaanbod. Heb je nog vragen na het bekijken van ons aanbod? Neem gerust contact met ons op; we denken graag met je mee!

Centrum onderwijs & innovatie Leiden,
Marina Boekenstijn, Thamar Boonzaaijer, Kim Cober, Audrey Geleijnse, Wendy van Staden, Roos van der Voort

Contact

Tel. 071-51 88 726 | posthbo.educatie@hsleiden.nl

Sinds 2012 komen (kortlopende) opleidingen, niet meer in aanmerking voor de lerarenbeurs. Een aantal gemeenten hebben wel een ‘lokale’ lerarenbeurs (bijv. Amsterdam/ Rotterdam). Informeer naar de mogelijkheden bij de gemeente waarin je werkzaam bent. Sommige opleidingen kunnen ook bekostigd worden vanuit de prestatiebox. De schoolleider of het schoolbestuur kan je hierover informeren.

Leveringsvoorwaarden

Op het gehele nascholingsaanbod zijn de Algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden van toepassing.

Bundeling verantwoording - Inspectie van het Onderwijs