Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Opleiding tot Verpleegkundige (voltijd)

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en kosten voor studiejaar 2021-2022.

Ben je op zoek naar de informatie over onze andere opleidingsvarianten? Bekijk de pagina’s over de deeltijdopleidingdoorstroomroute voor mbo-verpleegkundigen, doorstroomroute voor sociaal werkers en duale variant van de Opleiding tot Verpleegkundige (vanaf het derde studiejaar).

Aanmelden

Wil je in september 2021 starten met de voltijd Opleiding tot Verpleegkundige? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2021).

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck (verplicht)

Verpleegkunde is een prachtig beroep. Om verpleegkundige te worden is inzet, motivatie en doorzetingsvermogen nodig. Van verpleegkundigen wordt immers veel gevraagd en veel verwacht. Om een bewuste studiekeuze te maken, doorloop je voor de Opleiding tot Verpleegkundige een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en het beroep en je ziet of de opleiding voor jou een goede keuze is.

Bekijk de informatie over de Studiekeuzecheck

Let op: heb je je al aangemeld via Studielink? Houd dan je e-mailbox goed in de gaten. Alle communicatie over de Studiekeuzecheck ontvang je via het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink. Check je email daarom regelmatig. Ontvang je geen e-mail? Controleer dan je spambox en neem wanneer nodig contact met ons op via info@hsleiden.nl of +31(0)71 5188 900.

Toelatingseisen

Het volgen van de Opleiding tot Verpleegkundige voltijd is alleen mogelijk als je voldoet aan de volgende vooropleidingseisen:

  • diploma havo, vwo met elk profiel. Dit geldt voor leerlingen die de vernieuwde Tweede Fase (vanaf 2007) volgen en voor leerlingen die eindexamen hebben gedaan volgens het programma van de Tweede Fase die in 2006 of eerder is gestart.
  • mbo-diploma niveau 4.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Deficiëntieprogramma Biologie

Als opleiding merken wij dat studenten die geen eindexamen hebben gedaan in biologie moeite hebben met ons onderwijsprogramma. Had je het vak Biologie niet in je pakket, dan adviseren we je om het deficiëntieprogramma te volgen via ExpertCollege.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. 

De kosten van boeken, syllabi en andere studiematerialen bedragen voor de gehele opleiding ongeveer € 1.450,- (waarvan ongeveer €1.150,- tijdens het eerste studiejaar).