Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Duurzame hogeschool

Als hogeschool staan wij midden in de maatschappij en hebben we een belangrijke vormende en bindende taak. Onze studenten zijn de professionals van de toekomst: als zij morgen veranderingen in gang moeten zetten, moeten we ze nu de kennis en vaardigheden geven waarmee ze dat straks kunnen doen. En we willen dit niet alleen meegeven aan onze studenten, maar ook zelf het goede voorbeeld geven. Daarom werken we aan duurzaam onderwijs en onderzoek én aan een duurzame bedrijfsvoering.

People, planet, profit

Bij duurzaamheid komt vaak het milieuaspect (planet) als eerste naar boven. Denk aan de opwarming van de aarde en de uitputting van grondstoffen. Maar duurzame ontwikkeling gaat verder dan dat. Duurzaamheid gaat ook over het welzijn, de gezondheid en de cultuur van mensen (people) én over de economie en de verdeling van de welvaart (profit). Bij deze aspecten gaat het om een harmonieuze combinatie van de 3P’s en belangen van hier en daar en van nu en later.

Bekijk het Pop-up Green Office bij de Faculteit Management en Bedrijf

Benieuwd waar het Pop-up Green Office nog meer op bezoek was? Bekijk alle video's

Factsheet

Meer duurzaamheidsinitiatieven binnen de hogeschool zijn opgenomen in de Factsheet Duurzaamheid ( pdf, 1.78 MB ). Hierin vind je onder andere informatie over onze:

  • ambities om het gebied van duurzaamheid;
  • duurzame onderwijs- en onderzoekactiviteiten;
  • duurzame bedrijfsvoering en personeelsbeleid.

Actueel

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid? Bekijk de agenda en het nieuwsoverzicht.