Links: rode trap Hogeschool Leiden. Rechts: studentdecaan Annelies Hoofdman en student Aisha Arif.

Studentendecaan

Het volgen van een opleiding verloopt helaas niet altijd volgens planning. Zijn er omstandigheden die je studievoortgang in gevaar brengen? Trek dan tijdig aan de bel bij de studentendecaan. De studentendecaan gaat dan samen met jou aan de slag om ervoor te zorgen dat deze omstandigheden je studievoortgang zo min mogelijk belemmeren. 

Denk aan onderwerpen zoals:

Ook kun je terecht bij de studentendecaan voor vragen en advies over welke gevolgen bepaalde wet- en regelgeving voor jou heeft, financiële voorzieningen (o.a. studiefinanciering en financiële ondersteuning), studiekeuze, switchen van studie en een studie combineren met topsport

Goed om te weten: soms is het een voorwaarde om op tijd je omstandigheden met de decaan bespreken om later in je studie nog een beroep te kunnen doen op bepaalde faciliteiten zoals financiële ondersteuning. Wacht daarom niet te lang om de studentendecaan te benaderen

In de Gedragscode Studentendecanaat ( pdf, 830 KB ) lees je meer over de werkwijze van het Studentendecanaat en over hun taken en bevoegdheden.

De coronacrisis heeft grote impact op het leven van studenten. Ben je student en heb je behoefte aan ondersteuning? Neem contact op met het Studentendecanaat en bekijk de tips op SharePoint (alleen voor studenten en medewerkers).

Rol studentendecaan

Binnen Hogeschool Leiden hebben de studentendecanen een onafhankelijke positie. De gesprekken die je voert met de studentendecaan zijn altijd vertrouwelijk. 

Goed om te weten: de studentendecaan heeft een andere rol dan de decaan bij een middelbare school. Een decaan in het voorgezet onderwijs helpt je vooral bij het maken van je studiekeuze. Bij onze studentendecanen ligt de focus meer op het succesvol doorlopen van je opleiding en wat je hiervoor nodig hebt.   

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken met een van de studentendecanen? Laat je gegevens achter, dan nemen zij per mail contact met je op.