Hogeschool Leiden

Kosten en vergoedingen

Wil je weten wat het volgen van een opleiding je gaat kosten en ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn om je opleiding/nascholingen (deels) te financieren? Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende mogelijkheden.

Kosten

Ben je van plan om een associate degree, bachelor- of masteropleiding te volgen dan betaal je collegegeld. Meestal zijn er voor het volgen van een opleiding ook nog een aantal aanvullende kosten. Meer hierover lees je op de pagina Inschrijving en toelating van de opleiding.

Kies je voor een nascholing dan vind je meer informatie over de kosten onderaan de nascholingspagina.

Financieringsmogelijkheden

Er zijn voor studenten en werkgevers verschillende mogelijkheden om een cursus, training of opleiding te bekostigen. Hieronder vind je een overzicht voor Hogeschool Leiden.

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Ben je jonger dan 56 jaar en wil je een opleiding volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Dan kun je misschien toch geld lenen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer hierover lees je op de website van DUO.

STAP-budget

STAP-budget

Het STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarktpositie) is een subsidie van maximaal € 1.000,- vanuit de overheid. Ben je van plan om een cursus, training of opleiding te gaan volgen bij Hogeschool Leiden? Lees meer over het STAP-budget.