Studenten kunnen de fietsen goed kwijt

Route

Hogeschool Leiden ligt op 10 minuten lopen van station Leiden Centraal.

Hogeschool Leiden in Google Maps

Plan je route naar de hogeschool

Route naar Hogeschool Leiden lopend, met de bus of per auto

Lopend vanaf het station

Loop het station uit via de uitgang LUMC (niet centrum). Steek de Bargelaan over en volg het voet- en fietspad (loopt schuin naar links). Aan het einde steek je de Albinusdreef over (het LUMC ligt dan links van je) en vervolg je de route via het Hippocratespad. Steek het water over en sla daarna schuin naar rechts af (voetpad). Loop door tot de rotonde en steek de Sandifortdreef over. Loop naar links richting de Zernikedreef. Na enkele meters bereik je het hoofdgebouw van Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef 11.

De bus stopt voor de deur

Je kunt ook (vanaf het station) de bussen 221 of 43 nemen. Uitstappen bij halte Zernikedreef. Bekijk de actuele reisinformatie via 9292.nl.

Per auto (belangrijk om te weten: er zijn beperkte parkeermogelijkheden)

De hogeschool is het makkelijkst te bereiken via de A44. Bij het Transferium de afslag Leiden 8 nemen. Onderaan de afslag de N206 richting Leiden Centrum nemen. Na ongeveer 1 kilometer bij Naturalis linksaf de Darwinweg op. Bij de rotonde ziet u aan uw linkerhand Hogeschool Leiden liggen.

Vanaf maandag 15 maart 2021 starten de werkzaamheden rondom de uitbreiding van onze campus Dit betekent dat u vanaf nu per auto Hogeschool Leiden niet meer kunt bereiken via de Zernikedreef; parkeerterrein P1 is komen te vervallen.

De enige toegang voor automobilisten is via de Sylviusweg/Wassenaarseweg. Navigeer naar Sylviusweg 120 (aan de kruising Sylvius/Wassenaarseweg ligt de hogeschool). Hier vindt u parkeerterrein P2 én een looproute die u naar de hoofdingang en het H-/J-gebouw leidt.

Aangepaste plattegrond parkeren Hogeschool Leiden

Bereikbaarheid & parkeren

Hogeschool Leiden heeft geen openbare parkeergelegenheid. Wil je toch met de auto komen, dan vind je op Parkeren in de stad een overzicht van parkeermogelijkheden.

Auto's die op het terrein van de hogeschool buiten de parkeervakken staan, leveren onveilige situaties op. Om de veiligheid en bereikbaarheid van de hogeschool te kunnen borgen, worden deze verkeerd geparkeerde auto's door Hogeschool Leiden weggesleept.