Studenten kunnen de fietsen goed kwijt

Route

Hogeschool Leiden ligt op loopafstand van station Leiden Centraal, naast het LUMC en Naturalis. De trein vanaf Den Haag HS doet er tien minuten over.

Route naar Hogeschool Leiden lopend, met de bus of per auto.

Lopend vanaf het station

Loop het station uit via de uitgang LUMC (niet centrum). Steek de Bargelaan over en volg het voet- en fietspad (loopt schuin naar links). Aan het einde steek je de Albinusdreef over (het LUMC ligt dan links van je) en vervolg je de route via het Hippocratespad. Steek het water over en sla daarna schuin naar rechts af (voetpad). Loop door tot de rotonde en steek de Sandifortdreef over. Loop naar links richting de Zernikedreef. Na enkele meters bereik je het hoofdgebouw van Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef 11.

De bus stopt voor de deur

Je kunt ook (vanaf het station) de bussen 221 of 43 nemen. Uitstappen bij halte Zernikedreef. Bekijk de actuele reisinformatie via 9292.nl.

Per auto

De hogeschool is het makkelijkst te bereiken via de A44. Bij het Transferium de afslag Leiden 8 nemen. Onderaan de afslag de N206 richting Leiden Centrum nemen. Na ongeveer 1 kilometer bij Naturalis linksaf de Darwinweg op. Bij de rotonde ziet u aan uw linkerhand Hogeschool Leiden liggen.

Parkeergelegenheid

Let op! Hogeschool Leiden heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen. Daarom raden wij bezoekers aan zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Wanneer je als bezoeker wilt parkeren bij de hogeschool, meld je dan aan via je contactpersoon (medewerker of student) van de hogeschool. Helaas kunnen wij geen parkeerplaats garanderen. 

U kunt de parkeerplaats oprijden vanaf de Zernikedreef. Na de slagbomen linksaf P1 op. Als u doorrijdt volgt er nog een slagboom. Na deze slagboom ligt P2. De uitgang van de parkeerplaats ligt linksachter. Rij naar de slagbomen, welke automatisch open gaan. Dan komt u uit op de rotonde op de Wassenaarseweg. Om de veiligheid van de hogeschool te borgen, geldt op het parkeerterrein van Hogeschool Leiden een wegsleepregeling.

Veilig parkeren bij Hogeschool Leiden

Auto's die op het terrein van de hogeschool buiten de parkeervakken staan, leveren onveilige situaties op. Om de veiligheid en bereikbaarheid van de hogeschool te kunnen borgen, worden deze verkeerd geparkeerde auto's door Hogeschool Leiden weggesleept.