Studenten kunnen de fietsen goed kwijt

Route

Hogeschool Leiden ligt op loopafstand van station Leiden Centraal, naast het LUMC en Naturalis. De trein vanaf Den Haag HS doet er tien minuten over.

Route naar Hogeschool Leiden lopend, met de bus of per auto.

Lopend vanaf het station

Loop het station uit via de uitgang LUMC (niet centrum). Loop voor het ziekenhuis en de glazen parkeergarage langs, ga bij de rotonde linksaf de Sandifortdreef op en bij de volgende rotonde rechts.

De bus stopt voor de deur

Je kunt ook (vanaf het station) de bussen 221 of 43 nemen. Uitstappen bij halte Zernikedreef.

Per auto

De hogeschool is het makkelijkst te bereiken via de A44. Bij het Transferium de afslag Leiden 8 nemen. Onderaan de afslag de N206 richting Leiden Centrum nemen. Na ongeveer 1 kilometer bij Naturalis linksaf de Darwinweg op. Bij de rotonde ziet u aan uw linkerhand Hogeschool Leiden liggen.

Parkeergelegenheid

Let op! Hogeschool Leiden heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen. Daarom raden wij bezoekers aan zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Wanneer je als bezoeker wilt parkeren bij de hogeschool, meld je dan aan via je contactpersoon (medewerker of student) van de hogeschool. Helaas kunnen wij geen parkeerplaats garanderen. 

U kunt de parkeerplaats oprijden vanaf de Zernikedreef. Na de slagbomen linksaf P1 op. Als u doorrijdt volgt er nog een slagboom. Na deze slagboom ligt P2. De uitgang van de parkeerplaats ligt linksachter. Rij naar de slagbomen, welke automatisch open gaan. Dan komt u uit op de rotonde op de Wassenaarseweg. Om de veiligheid van de hogeschool te borgen, geldt op het parkeerterrein van Hogeschool Leiden een wegsleepregeling.

Veilig parkeren bij Hogeschool Leiden

Auto's die op het terrein van de hogeschool buiten de parkeervakken staan, leveren onveilige situaties op. Om de veiligheid en bereikbaarheid van de hogeschool te kunnen borgen, worden deze verkeerd geparkeerde auto's door Hogeschool Leiden weggesleept.