Studenten zijn druk bezig

Onze faciliteiten

Hogeschool Leiden is een plek waar onderwijs, onderzoek en het werkveld samenkomen en elkaar ontmoeten. Op deze pagina maak je kennis met onze faciliteiten die het leren van en met elkaar mogelijk maken. Ontdek hier de plekken waar we voor jou klaarstaan.

Het Mediacentrum

Het Mediacentrum is dé plaats om informatie te zoeken en te vinden voor studie en werk. Studenten en medewerkers hebben vrij toegang. Bij het Mediacentrum vind je ruim 30.000 boeken, verschillende tijdschriften, scripties, data- en kennisbanken, cd-roms, dvd’s, lesmethoden en vele andere materialen. Er zijn het Mediacentrum diverse stiltewerkplekken met of zonder computer, zodat je in een rustige omgeving kan studeren of werken. Daarnaast biedt een mediacentrumpagina biedt 24/7 ondersteuning middels digitale informatie uit 38 databanken, referentiesoftware (RefWorks) en informatie over auteursrechten en het citeren van bronnen (APA).

In het Mediacentrum vind je verschillende studieplekken en studiematerialen.

Digitale leeromgevingen en diensten

Alle informatie vinden die je nodig hebt en contact leggen met anderen? Dat kan in de digitale leeromgeving die we je aanbieden. Daarnaast denken we na over nieuwe mogelijkheden om meer van en met elkaar te kunnen leren en ontwikkelen. Als student of medewerker wil je makkelijk, snel en veilig kunnen werken op het apparaat van jouw keuze: vaste computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Daarom biedt Hogeschool Leiden jou een state-of-the-art digitale leer- en werkomgeving (DLWO): een overzichtelijk geheel van verschillende toepassingen die je voor je studie, werk of onderzoek kunt gebruiken.

Je kunt onze digitale diensten overal raadplegen. Let op: Het gebruik van multifactor authenticatie (MFA) is verplicht als je inlogt op online omgevingen van de hogeschool. Hoe je MFA in kunt stellen vind je in de handleiding ( pdf, 119 KB ). Heb je problemen met inloggen? Dan helpen onze collega’s bij de Servicedesk je graag verder.

 

De Servicedesk

Binnen Hogeschool Leiden is de Servicedesk het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en (aankomende) studenten. Je kunt hier terecht voor al je vragen, wensen, klachten, storingsmeldingen, eerstelijns ICT vragen, voor bloembestellingen, reserveren van ruimten, aanvragen voor evenementen, de uitgifte van o.a. kantoorartikelen, camera’s en conferencesets en het beheer en onderhoud van audiovisuele middelen. Daarnaast zijn de medewerkers van de Servicedesk beschikbaar voor eerstelijns vragen omtrent studentinformatie, facilitaire vragen en internationalisering. Naast de fysieke desk in het hoofdgebouw (F0.024), is er tevens een Digitale Servicedesk  beschikbaar voor het 24/7 indienen van meldingen.

Met vragen kun je terecht bij de Servicedesk. Je vindt de Servicedesk op de begane grond (F-vleugel) naast de ingang van Hogeschool Leiden.

Grand Café

Het Grand Café is een sfeervolle koffiebar naast Atrium. Met haar hoge tafels is het ideale en gezellige ontmoetingsplek voor studenten, studieverenigingen, medewerkers en professionals uit het werkveld. De hele dag door kan je hier terecht voor een verse kop koffie, een tosti en verschillende hartige en zoetige snacks.  Vieren dat een project geslaagd is? Proost dan samen met een drankje aan de bar.

Espressobar

De Espressobar, centraal gelegen achter de rode trap, is ook een koffiebar. Het biedt nagenoeg hetzelfde assortiment als het Grand Café zoals, een goede kop koffie, koude- en warme dranken en snacks. Neem plaats in één van de zitjes en geniet van de roering met af en toe zelfs wat muzikale begeleiding van studenten die een etage hoger de piano bespelen.

In het restaurant kun je plaatsnemen op de rode banken, aan de hoge en lage tafels, in de tuinkamer en in de binnentuin.

Restaurant Marktstraat

Restaurant Marktstraat is gelegen op de begane grond net voorbij de hoofdingang. Hier kan je terecht voor koffie, ontbijt, lunch en avondeten. Zo zijn er verschillende vers belegde broodjes, poké-bowls, maaltijdsalades, warme en koude snacks, soepen en warme maaltijden te verkrijgen van onze huiscateraar Eurest. Geen tijd gehad om te ontbijten? In de Markstraat is ook een verse yoghurt- en fruitbar en een saladebar te vinden.

De HLBookshop vind je naast de ingang van Hogeschool Leiden.

Restaurant Fresco

Fresco, is het nieuwste restaurant wat Hogeschool Leiden rijk is. Dit sfeervolle en moderne restaurant vind je op de begane grond naast het Atrium. Men hier kan men terecht voor koffie, ontbijt, lunch en avondeten.

Het aanbod is 100% vegetarisch met veganistische opties. De Arabica koffie is 100% plantaardig en wordt standaard geserveerd met plantaardige melksoorten. Naast lekkernijen van de bakker, hartige snacks, wraps en pizza's, zijn er ook veel gerechten met een Italiaanse ‘twist’ te verkrijgen. Het menu wisselt elke 4 maanden.

 

HL Bookshop

Een notitieblok nodig voor het hoorcollege, maar ben je er één vergeten? Of nog snel even dat ene studieboek halen? Bij de HLBookshop zijn studieboeken, studiebenodigdheden en specifieke materialen voor opleidingen verkrijgbaar, zoals atelier- en laboratoriummaterialen. Ben je iemands verjaardag vergeten? De in 2023 gerenoveerde Bookshop heeft ook een tal van cadeaus, wenskaarten en leuke leesboeken in het assortiment. De HLBookshop vind je in de hal van de hogeschool, naast de ingang.

Stilteruimten

Werken en actief studeren vraagt af en toe ook om ontspanning en tijd om tot jezelf te komen. De stilteruimten bieden een plek waar je even helemaal niets hoeft. Hier kun je nieuwe energie opdoen. Daarnaast zijn de ruimten ook geschikt om in rust en stilte te bidden. De stilteruimten kun je vinden op de begane grond in bouwdeel E en de sleutel kun je afhalen bij de Servicedesk.