Studenten in het restaurant

Onze faciliteiten

ICT voorzieningen

Bij Hogeschool Leiden staat persoonlijk contact voorop. Jij kent je docenten en je docenten kennen jou. Tegelijk benutten we de mogelijkheden van moderne informatie- en communicatietechnologie. Er staan overal in het gebouw Windows-computers en iMac’s en er wordt voortdurend geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van voorzieningen als de digitale leeromgeving ELO en draadloze netwerken.

Mediacentrum

Mediatheek

Het Mediacentrum is dé plaats om informatie te zoeken en te vinden. Studenten en medewerkers hebben hiertoe vrij toegang. In het Mediacentrum vind je boeken, tijdschriften, cd-roms, dvd's en vele andere materialen. Je kunt hier ook in een rustige omgeving studeren op de vele werkplekken met of zonder computer. Al onze digitale diensten -zoals de catalogus en de online databanken- kun je via de elektronische leeromgeving ELO of via de  website van het Mediacentrum overal raadplegen. Het maakt daarbij niet uit of je binnen de gebouwen van de hogeschool aan het werk bent, of thuis studeert. Heb je vragen, neem dan  contact met ons op!

Servicedesk

Voor al je informatie kun je terecht bij de Servicedesk. Op de begane grond naast de ingang en de bookshop vind je de balie van de Servicedesk. De medewerkers staan je hier dagelijks te woord en beantwoorden graag jouw vragen. Ook bevindt zich hier de uitleenservice voor laptops.

Grand café

Hier is het goed vertoeven; aan de bar, op de loungebank of aan een van de tafeltjes. De ideale gelegenheid om 's ochtends even een kopje koffie te drinken, of aan het einde van de dag nog even gezellig wat te drinken en bij te kletsen.

Restaurant

Restaurant

Op de begane grond vind je ons vernieuwde restaurant. Onze in-huis-cateraar Eurest zorgt ervoor dat jij dagelijks uit verschillende verse broodjes, salades en warme maaltijden kunt kiezen. Ook voor een soepje, snack en verschillende soorten drinken, kun je hier terecht. Neem vervolgens plaats op een van de comfortabele banken of geniet van je lunch in het zonnetje in de aangrenzende binnentuin.

HLBookshop

In de hal van Hogeschool Leiden bevindt zich de  HLBookshop. Hier kun je studieboeken kopen, je boekenpakket bestellen, kopiëren, of gewoon een leuk leesboek of kaartje kopen.

Stilteruimte

Actief studeren vraagt af en toe ook om ontspanning en tijd om tot jezelf te komen. De stilteruimte is een plek waar je even helemaal niets hoeft. Hier kun je nieuwe energie opdoen.