Studenten zijn druk bezig

Onze faciliteiten

Hogeschool Leiden is een plek waar onderwijs, onderzoek en het werkveld samenkomen en elkaar ontmoeten. Op deze pagina maak je kennis met onze faciliteiten die het leren van en met elkaar mogelijk maken. Ontdek hier de plekken waar we voor jou klaarstaan!

Mediacentrum

Het Mediacentrum is dé plaats om informatie te zoeken en te vinden. Studenten en medewerkers hebben vrij toegang. Bij het Mediacentrum vind je boeken, tijdschriften, data- en kennisbanken, cd-roms, dvd's en vele andere materialen. Je kunt hier ook in een rustige omgeving studeren of werken op de vele werkplekken met of zonder computer. 

In het Mediacentrum vind je verschillende studieplekken en studiematerialen.

Digitale leeromgevingen en diensten

Alle informatie vinden die je nodig hebt en contact leggen met anderen? Dat kan in de digitale leeromgeving die we je aanbieden. Daarnaast denken we na over nieuwe mogelijkheden om meer van en met elkaar te kunnen leren en ontwikkelen. Als student of medewerker wil je makkelijk, snel en veilig kunnen werken op het apparaat van jouw keuze: vaste computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Daarom biedt Hogeschool Leiden jou een state-of-the-art digitale leer- en werkomgeving (DLWO): een overzichtelijk geheel van verschillende toepassingen die je voor je studie, werk of onderzoek kunt gebruiken.

Je kunt onze digitale diensten overal raadplegen. Let op: Het gebruik van multifactor authenticatie (MFA) is verplicht als je inlogt op online omgevingen van de hogeschool. Hoe je MFA in kunt stellen vind je in de handleiding ( pdf, 119 KB ). Heb je problemen met inloggen? Dan helpen onze collega’s bij de Servicedesk je graag verder!

Servicedesk

Als je vragen hebt, dan staan onze collega’s van de Servicedesk voor je klaar. Verder kun je hier ook met praktische zaken terecht die je helpen bij het studeren en werken. Denk bijvoorbeeld aan het reserveren van een lokaal voor een vergadering of om een presentatie te oefenen. Of het lenen van laptops, camera’s of bandrecorder. Je vindt de Servicedesk op de begane grond naast de ingang en de HLBookshop.

Met vragen kun je terecht bij de Servicedesk. Je vindt de Servicedesk op de begane grond (F-vleugel) naast de ingang van Hogeschool Leiden.

Grand Café

Het Grand Café is de ontmoetingsplek: voor studenten, studieverenigingen, medewerkers en professionals uit het werkveld. De hele dag door kun je hier terecht voor een verse kop koffie, een drankje, wat lekkers of gewoon voor de gezelligheid. Vieren dat een project geslaagd is? Proost dan samen aan de bar. Of neem plaats aan één van de hoge tafels en geniet van de sfeer. 

Restaurant

In ons restaurant kom je voor verschillende vers belegde broodjes, salades, soepen, snacks en warme maaltijden van onze in-huis-cateraar Eurest. Geen tijd gehad om te ontbijten? Er is ook een verse yoghurt- en fruitbar. Als hogeschool geven we ook graag aandacht aan duurzaamheid en dit zie je terug in het assortiment van ons restaurant. Goede voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met de vegetarische slager, de repen van Tony Chocolonely en nieuwe initiatieven zoals Meatless Monday.

In het restaurant kun je plaatsnemen op de rode banken, aan de hoge en lage tafels, in de tuinkamer en in de binnentuin.

HLBookshop

Een notitieblok nodig voor het hoorcollege, maar geen bij je? Of nog snel even dat ene studieboek halen? Bij de HLBookshop kun je studieboeken en studiebenodigdheden kopen. Iemand zijn verjaardag vergeten? Je kunt ook andere artikelen kopen bij de HLBookshop, zoals een kaartje of een leuk leesboek. De HLBookshop vind je in de hal van de hogeschool, naast de ingang.

De HLBookshop vind je naast de ingang van Hogeschool Leiden.

Stilteruimte

Werken en actief studeren vraagt af en toe ook om ontspanning en tijd om tot jezelf te komen. De stilteruimte is een plek waar je even helemaal niets hoeft. Hier kun je nieuwe energie opdoen. Daarnaast is de ruimte ook geschikt om in rust en stilte te bidden. De stilteruimte kun je vinden op de begane grond in de F-vleugel en de sleutel kun je opvragen bij de Servicedesk.