Hogeschool Leiden

Studeren en stage lopen in het buitenland

Je grenzen verleggen, meer zien van de wereld, leren van andere culturen, je taalvaardigheden versterken, nieuwe contacten leggen... Er zijn allerlei redenen om te kiezen voor een studie- of stageperiode in het buitenland. Bij Hogeschool Leiden krijg je alle kans om internationale ervaring op te doen. Deze pagina helpt je om alvast inspiratie op te doen.

The world is yours: wat zijn jouw plannen?

Tijdens je opleiding zijn er verschillende mogelijkheden om voor een kortere of langere periode naar het buitenland te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een meeloopstage bij een internationaal bedrijf, vakken volgen bij een buitenlandse onderwijsinstelling, je afstudeeronderzoek uitvoeren in het buitenland, meegaan met een internationale studiereis of deelnemen aan een uitwisselingsproject.Er zijn dus voldoende opties! Onze opleidingen hebben coördinatoren die zich bezig houden met studeren en stage lopen in het buitenland. Zij ondersteunen je met tips en helpen je verder op weg.

“Het was een moeilijke stap om naar het buitenland te gaan: je gaat buiten je comfortzone. Maar door te wonen in een ander land en nieuwe mensen te leren kennen, krijg je ook een andere kijk op de wereld. Ik heb er geen seconde spijt van!”

Mark (Commerciële Economie), stage in Philadelphia, U.S.

Nieuwsgierig naar de ervaringen van studenten die je voor zijn gegaan? Bekijk de verhalen van Yentel (Sociaal Werk, Indonesië), Anouk (Commerciële Economie, Curaçao), Manuela (Chemie, Nieuw-Zeeland) en Mathijs & Pieter (Pabo, Zuid-Afrika)

Hogeschool Leiden

Wat kan het International Office voor jou doen?

Hogeschool Leiden heeft een eigen International Office dat jou helpt bij het ondernemen van jouw stage/studie in het buitenland. Wist je bijvoorbeeld dat je in een aantal gevallen een beurs kan aanvragen voor jouw internationale avontuur? Waar moet je eigenlijk rekening mee houden als het gaat om verzekeringen? Heb je een visum of inentingen nodig? Het International Office verstrekt informatie over alles wat jij moet weten om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw verblijf in het buitenland.

Annique studeert Vaktherapie aan de hogeschool en droomt ervan om tijdens haar studie naar het buitenland te gaan. Zij ging in gesprek met Lisette Oosterhuis (International Office) en kreeg antwoord op verschillende vragen. Bekijk de video om de antwoorden te ontdekken. 

Een goede voorbereiding is het halve werk! Maar hoe doe je dat? Je leest er alles over in het stappenplan Stage/studie in het buitenland. ( pdf, 1.59 MB )

“Als je buiten Europa stage gaat lopen, vergeet dan niet de NL Scholarship aan te vragen! Je maakt een video van twee minuten en een motivatiebrief. Zo maak je kans om een beurs tot 2000 euro te ontvangen. Op die manier heb ik 1 van de 10 beurzen gekregen!”

Manuela (Chemie), afstudeeronderzoek in Nieuw-Zeeland

Vragen?

Ben je al student aan Hogeschool Leiden en wil je meer weten over studeren of stage lopen in het buitenland? Meer informatie vind je op de Praktische Informatie. Nog geen student aan Hogeschool Leiden, maar toch nieuwsgierig naar wat jij in het buitenland zou kunnen doen? Kom dan naar de Open Dag en bezoek de informatiestand van het International Office. Heb je een vraag, maar kun je het antwoord niet vinden? Stuur dan jouw vraag per mail naar het International Office: [email protected]

Nieuwsgierig geworden?

Lees nog meer internationale ervaringen van studenten die je zijn voorgegaan