Studenten genieten in het Grand Café van een kop koffie

Ik wil docent worden!

Heb je ambities en de juiste achtergrond (bij voorkeur een master), wil je jouw kennis overdragen aan de volgende generatie en heb je ruime praktijkervaring? Dan kun je als docent aan de slag bij Hogeschool Leiden. Ervaring binnen het onderwijs is mooi meegenomen maar (in eerste instantie) niet noodzakelijk (zie ook Basiskwalificatie Onderwijs).

Docent zijn

Als docent lever je een belangrijke bijdrage aan de voorbereiding van onze studenten op de beroepspraktijk. Je begeleidt de studenten in de belangrijkste fase van hun ontwikkeling. Door kennisoverdracht maar ook door coaching en studieloopbaanbegeleiding. Als docent sta je bij ons in de klas en niet vóór de klas. Onze docenten dragen bij aan de persoonlijke groei van onze studenten. Bovendien ben je betrokken bij onderwijsontwikkeling en werk je nauw samen met je collega's. Uiteraard volg je de ontwikkelingen binnen je vakgebied op de voet.

Basiskwalificatie Onderwijs 

Als professional uit de beroepspraktijk beschik je misschien nog niet over voldoende didactische vaardigheden. De basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) een verplichte bekwaamheidstoets voor iedereen die als docent of lector bij Hogeschool Leiden wil komen werken maar nog geen onderwijsbevoegdheid heeft. In dit kwalificatietraject laat je zien of je voldoende kwaliteiten hebt op het gebied van didactiek & toetsing, mediawijsheid en onderzoeksvaardigheden op basisniveau. Het behalen van de kwalificatie binnen twee jaar is een voorwaarde voor het verkrijgen van een vast dienstverband. Nieuwe docenten die al wel in het bezit zijn van een officieel erkende onderwijsbevoegdheid in het hbo krijgen vrijstelling voor de BDB.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk het actuele aanbod van vacatures