Hogeschool Leiden

PRÉ HBO

Voor wie Havo 4 leerlingen die extra uitdaging zoeken.
Doet jouw school al mee? Bekijk het overzicht
Duur November - juni
Wat
  • Kennismaking met het hbo, Hogeschool Leiden en de arbeidsmarkt
  • Eigen talenten ontdekken en versterken
  • Samenwerken met verschillende partijen
  • Ruimte voor eigen inbreng
  • Ondersteuning en begeleiding bij het profielwerkstuk

Zit jij in het vierde jaar van de havo en zoek je extra uitdaging? Bij PRÉ HBO van Hogeschool Leiden ga je een jaar lang proeven hoe het is om te studeren aan de hogeschool. Je volgt werkcolleges, ontdekt waar jouw talenten liggen en maakt kennis met het doen van onderzoek.

Rosa-Li | deelnemer PRÉ HBO

Door dit programma heb ik mezelf beter leren kennen en leren samenwerken met anderen die ik nog niet kende. Ik heb nog beter leren plannen en kreeg hierbij veel begeleiding. Dat heb je ook wel nodig voor zo’n grote samenwerkingsopdracht. Dit jaar was leuk; ik had elke week zin om naar de hogeschool te gaan. Het was heel gezellig en ik heb vrienden gemaakt.

Rosa-Li | deelnemer PRÉ HBO

Waarom kiezen voor PRÉ HBO?

Door te kiezen voor PRÉ HBO vergroot je jouw wereld. Je gaat leerlingen ontmoeten van andere scholen en komt in contact met professionals van verschillende werkvelden. Je gaat ontdekken wat jouw talenten zijn en gebruikt al je opgedane kennis om je profielwerkstuk te maken. Als je het PRÉ HBO met succes afrond ben je ook nog een jaar eerder klaar met je profielwerkstuk.

Foto PRÉ HBO | Hogeschool Leiden

Voor wie?

PRÉ HBO is er voor leerlingen van 4-havo die meer willen doen en ontdekken. Lijkt het je leuk om deel te nemen? Kijk of jouw school al meedoet met PRÉ HBO en geef je interesse aan bij je decaan of school. De selectieprocedure bestaat uit het schrijven van een motivatiebrief en een gesprek met de PRÉ HBO-ambassadeur van jouw school.

Wat kun je verwachten?

Als je deelneemt aan PRÉ HBO, kom je van november tot juni iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur naar Hogeschool Leiden. De eerste periode ga je kennis maken met je medeleerlingen en je leert meer over het hbo en de hogeschool. De verschillende opleidingen komen langs, je krijgt een rondleiding door de hogeschool en ontmoet studenten en docenten. In periode twee ga je ontdekken welke talenten je hebt en krijg je begeleiding bij het maken van je profielwerkstuk.

Groepsfoto PRÉ HBO | Hogeschool Leiden

Begeleiding

Tijdens het programma geef jij aan wat je wilt leren en ga je zelf activiteiten organiseren die jou interesseren. Hier word je natuurlijk goed bij geholpen. Naast de lessen, ga je ook aan de slag met je profielwerkstuk. Je werkt samen met leerlingen van andere scholen en wordt begeleid door je PRÉ HBO-mentor van een middelbare school en twee docenten van Hogeschool Leiden.

Heb je vragen?

Vragen over het traject PRÉ HBO? Neem dan contact op met:

Lees de ervaringen van andere leerlingen

Benieuwd hoe andere leerlingen PRÉ HBO hebben ervaren? Lees de verhalen.