Communicatie studenten werken in de klas

Ga proefstuderen en ervaar hoe de opleiding is

De laatste proefstudeerdag voor het aankomende studiejaar heeft inmiddels plaatsgevonden. Na de zomervakantie organiseert Hogeschool Leiden nieuwe momenten waarop je kunt ervaren hoe het is om te studeren bij de opleiding van jouw keuze. De data hiervoor vind je binnenkort op onze site. Wil jij je in de tussentijd zo goed mogelijk voorbereiden op je studiekeuze? Op onze website vind je uitgebreide informatie over al onze opleidingen en op Studiekeuze123.nl vind je allerlei handige hulpmiddelen. Bijna zeker van je keuze? Doe de Reality check

Wat kun je verwachten tijdens een proefstudeerdag?

Wil je, na het bezoeken van een Open Dag, meer proeven van de sfeer en de inhoud van een opleiding? Neem dan deel aan een van de proefstudeerdagen. Je krijgt tijdens het proefstuderen een beeld van de inhoud en het niveau van de opleiding. Zo ervaar je hoe het is als je voor een bepaalde studie kiest! Wanneer je meedoet aan een proefstudeerdag:

  • krijg je een realistische indruk van het niveau van een studie.
  • maak je kennis met een opleiding en volg je een (aantal) college(s).
  • leer je werkvormen kennen die typisch zijn voor de opleiding.
  • ontvang je een certificaat dat aantoont dat je voorbereid bent op het maken van een studiekeuze.

Voorbereiden op het proefstuderen

Wil je zoveel mogelijk uit het proefstuderen halen? Bereid je dan voor bijvoorbeeld door informatie te verzamelen over de opleiding. Bijvoorbeeld door de Open Dag te bezoeken en de website te lezen. Sommige opleidingen vragen je om alvast thuis een opdracht te maken.

Vragen?

Heb je vragen over een opleiding of je aanmelding? Stel gerust jouw vraag via de chat, telefonisch via +31(0)71 5188900 of neem contact op via info@hsleiden.nl.