Communicatie studenten werken in de klas

Proefstuderen en Meeloopdag

Heb je een (Online) Open Dag bezocht en wil je ervaren hoe het is om een opleiding te volgen bij Hogeschool Leiden. Een aantal van onze opleidingen bieden je de mogelijkheid om te komen Proefstuderen en/of een dag(deel) te komen Meelopen bij een opleiding. Op deze pagina vind je een overzicht van de opleidingen die deze mogelijkheid op dit moment aanbieden.

Hulp bij je studiekeuze

Staat de opleiding van jouw keuze er niet tussen? Via de overzichtspagina Hulp bij je studiekeuze kun je bekijk welke (online) studiekeuzeactiviteiten en -hulpmiddelen er op dit moment nog meer worden aangeboden.

Gedurende het jaar worden er regelmatig nieuwe activiteiten aangeboden. Wil jij hiervan op de hoogte blijven, laat je gegevens achter dan laten we het je weten als er een nieuwe activiteit bij komt.

Proefstuderen

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag meer weten over de inhoud en het niveau van een opleiding? Bij een aantal opleidingen kun je ook gaan Proefstuderen. Tijdens het Proefstuderen krijg je een beeld van de inhoud en het niveau van de opleiding. Zo ervaar je hoe het is als je voor een bepaalde studie kiest. 

De volgende opleidingen bieden een mogelijkheid om te komen Proefstuderen*:

* Gedurende het jaar worden er regelmatig nieuwe opleidingen toegevoegd aan dit overzicht en aanvullende studiekeuzeactiviteiten aangeboden. Wil jij hiervan op de hoogte blijven, laat dan je gegevens achter

Meelopen bij een opleiding

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag ervaren hoe jouw dag eruit als je gaat studeren bij Hogeschool Leiden? Tijdens een Meeloopdag ga jij op pad met één van onze studenten tijdens een normale studiedag. Zo krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de opleiding, de studenten, het docententeam en krijg je een indruk van de sfeer op de hogeschool. 

De volgende opleidingen bieden een mogelijkheid voor een Meeloopdag*:

* Gedurende het jaar worden er regelmatig nieuwe opleidingen toegevoegd aan dit overzicht en aanvullende studiekeuzeactiviteiten aangeboden. Wil jij hiervan op de hoogte blijven, laat dan je gegevens achter

Anne | afgestudeerd aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

"Mijn tip: pak elke voorlichtingsmoment!"

Anne | afgestudeerd aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Voorbereiden op het Proefstuderen / de Meeloopdag

Wil je zoveel mogelijk uit het Proefstuderen of de Meeloopdag halen? Hieronder nog een aantal tips om je voor te bereiden:

  • verzamel informatie over de opleiding via onze website en brochures.
  • bezoek van te voren eerst een Open Dag om jezelf goed te oriënteren.
  • zet je vragen van te voren op papier. Inspiratie hiervoor vind je op de pagina Slimme vragen van de website Studiekeuze123.

Wat is het verschil tussen Proefstuderen en een Meeloopdag

Bij het Proefstuderen is er een speciaal programma opgezet door de opleiding. Samen ervaar je het niveau van de opleiding en krijg je de mogelijkheid om een beeld van de inhoud te vormen aan de hand van onderwijsactiviteiten en -opdrachten.

Bij een Meeloopdag krijg je de kans om de sfeer op de hogeschool te proeven. Je bent voor een dag even een student bij de opleiding van je keuze en krijgt de kans om deel te nemen aan de lessen en opdrachten die op dat moment op het programma staan.

Vragen

Heb je nu al vragen over een opleiding? Stel gerust jouw vraag via de chat (onderaan de pagina), telefonisch via +31(0)71-5188900 of neem contact op via info@hsleiden.nl

Studenten van de Vrijeschool Pabo aan de slag