Communicatie studenten werken in de klas

Proefstuderen

Ben jij benieuwd naar een specifieke opleiding en wil je ervaren hoe het is om deze opleiding te volgen bij Hogeschool Leiden? Kom dan Proefstuderen en kijk of deze opleiding én Hogeschool Leiden echt bij jou past. Tijdens het Proefstuderen krijg je alle ins en outs over de opleiding te horen en ga je met de lesstof aan de slag. Zo krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de opleiding en zie je welke werkvormen er zijn.

Opleidingen en data

Met proefstuderen krijg je echt een voorproefje op de opleiding. Doe mee met de verschillende opdrachten en werkvormen om een beeld te krijgen van wat de opleiding – en dan specifiek bij Hogeschool Leiden – inhoudt. Dit doe je samen met een groep aankomende studenten, dus wellicht maak je al kennis met je toekomstige medestudenten. Er is volop mogelijkheid om vragen te stellen aan docenten en studenten van de opleiding.

Deze opleidingen hebben een proefstudeerprogramma voor je ontwikkeld:

Anne | afgestudeerd aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

"Mijn tip: bezoek eerst een open dag en kom dan proefstuderen!"

Anne | afgestudeerd aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Andere manieren van kennismaken met Hogeschool Leiden

Naast proefstuderen bieden we ook andere studiekeuzeactiviteiten aan, zodat je op verschillende manieren kunt ervaren of een studie bij Hogeschool Leiden goed bij jou past. Deze studieactiviteiten zijn:

Open Dag
Wil jij weten welke opleidingen Hogeschool Leiden aanbiedt? Kom dan een kijkje nemen op de Open Dag en krijg uitgebreide informatie over een of meerdere opleidingen.

Meelopen
Wil je ervaren hoe je toekomstige studiedagen eruit komen te zien? Kom dan een dagje meelopen. Je wordt dan aan één van onze huidige studenten gekoppeld en loopt een dagje mee met het reguliere rooster.

Vragen

Heb je nu al vragen over een specifieke opleiding of over je aanmelding? Stel ze gerust telefonisch via +31(0)71 51 88 900 of neem contact op per e-mail via [email protected].