Communicatie studenten werken in de klas

Ga Proefstuderen en ervaar hoe de opleiding is

Wil je, na het bezoeken van een Open Dag, meer weten over de inhoud van een opleiding? Bij een aantal opleidingen kun je ook deelnemen aan een Proefstudeerdag. Tijdens het Proefstuderen krijg je een beeld van de inhoud en het niveau van de opleiding. Zo ervaar je hoe het is als je voor een bepaalde studie kiest.

Data en aanmelding studiejaar 2017-2018

In het overzicht zie je alle opleidingen die Proefstuderen aanbieden. Hou er rekening mee dat je op eenzelfde datum maar bij één opleiding tegelijk kan Proefstuderen.

Opleiding Aanmelden Proefstudeerdag
Commerciele Economie 21 april 2018
Communicatie 21 april 2018
Human Resource Management 21 april 2018
HBO-Rechten 21 april 2018
Sociaal Juridische Dienstverlening 21 april 2018
Informatica 21 april 2018
Bio-Informatica 21 april 2018
Chemie 24 april 2018
Sociaal Werk 21 april 2018
Toegepaste Psychologie 21 april 2018
Verpleegkunde *
Fysiotherapie 21 april 2018
Kunstzinnige Therapie 21 april 2018
Academische Pabo 5 april 2018**

* Deze opleiding biedt Proefstuderen in studiejaar 2018-2019 weer aan.
** Academische Pabo biedt Proefstuderen aan op afwijkende data. Aanmelding hiervoor verloopt via de website van de Universiteit Leiden.

Wat kun je verwachten tijdens een Proefstudeerdag?

Wanneer je meedoet aan een Proefstudeerdag:

  • krijg je een realistische indruk van het niveau van een studie.
  • maak je kennis met een opleiding en volg je een (aantal) college(s).
  • leer je werkvormen kennen die typisch zijn voor de opleiding.
  • ontvang je een certificaat dat aantoont dat je voorbereid bent op het maken van een studiekeuze.

Voorbereiden op het Proefstuderen

Wil je zoveel mogelijk uit het Proefstuderen halen? Bereid je dan voor bijvoorbeeld door informatie te verzamelen over de opleiding. Bijvoorbeeld door de Open Dag te bezoeken en de website te lezen. Sommige opleidingen vragen je om alvast thuis een opdracht te maken.

Proefstuderen vs. Meelopen

Sommige opleidingen van Hogeschool Leiden bieden Proefstudeerdagen en/of Meeloopdagen aan. Wat is nou precies het verschil tussen een Meeloopdag en een Proefstudeerdag bij Hogeschool Leiden?

Bij het Proefstuderen is er een speciaal programma opgezet door de opleiding voor studiekiezers, zoals jij. Samen ervaar je het niveau van de opleiding en krijg je de mogelijkheid om een beeld van de inhoud te vormen aan de hand van fictieve opdrachten.

Bij het Meelopen krijg je de kans om de sfeer op de hogeschool te proeven tijdens een normale studiedag. Je bent voor een dag even een echte student van Hogeschool Leiden. Je krijgt tijdens het Meelopen dan ook te maken met echte lessen en opdrachten uit het programma van de opleiding.

Vragen?

Heb je nu al vragen over een opleiding? Stel gerust jouw vraag via de chat, telefonisch via +31(0)71-5188900 of neem contact op via info@hsleiden.nl