Hogeschool Leiden

Studenten verpleegkunde geven inkijkje in dagelijkse praktijk

Babette, Jim, Kim en Tess studeren verpleegkunde in Leiden en zijn als stagiaire of leerling werkzaam in verschillende werkvelden. Het beroep verpleegkundige kun je in uiteenlopende werkvelden uitoefenen. In onderstaande video’s nemen Babette, Jim, Kim en Tess je een dag mee in de praktijk. Babette in het Verpleeghuis, Jim in de Psychiatrie, Kim in het Ziekenhuis en Tess in de Wijkverpleging.

Babette in het Verpleeghuis

Hogeschool Leiden

Naam: Babette
Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Leiden
Hobby’s: Hockeyen en koken
Hoi, ik ben Babette en ik studeer Verpleegkunde. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de medische wereld. Na de middelbare school heb ik een jaar Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek gestudeerd. Ik ben er toen achter gekomen dat ik op zoek was naar een beroep die mij dichter bij mensen brengt met een zorgvraag. Daarom heb ik gekozen voor een overstap naar de opleiding tot Verpleegkundige. In het derde jaar van de opleiding loop ik stage bij Marente, locatie Bernardus. Ik loop stage op een afdeling voor jonge mensen dementie. In mijn video neem ik je een dag mee als verpleegkundige in opleiding. Veel plezier met het kijken van de video!
 

 

 

 

Jim in de Psychiatrie

Hogeschool Leiden

Naam: Jim
Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Den Haag
Hobby’s: Hiken in de natuur, uit eten gaan en lezen
Hoi, mijn naam is Jim en ik ben student aan de opleiding tot Verpleegkundige. Ik heb voor deze studie gekozen, omdat ik het belangrijk vind om iets te kunnen betekenen voor andere mensen en de maatschappij. Vooral het zorgzame aspect is hetgeen wat mij erg aanspreekt. In het derde jaar van de opleiding heb ik gekozen om duaal te gaan studeren binnen de psychiatrie. Wat het werken in de Psychiatrie zo leuk maakt? De complexiteit! Het is ontzettend belangrijk dat je de persoon achter de ziekte leert kennen. Is de psychiatrie ook iets voor jou? In mijn video neem ik je een dag mee op het Klinisch Centrum Acute Psychiatrie.

 

 

 

Kim in het Ziekenhuis

Hogeschool Leiden

Naam: Kim
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Katwijk
Hobby’s: Tennissen en afspreken met vrienden
Hoi, mijn naam is Kim en ik ben duaal student Verpleegkunde. Ik heb voor deze studie gekozen vanwege de breedte van het verpleegkundig werkveld en mijn intrinsieke motivatie om anderen te ondersteunen. Als student ambassadeur informeer en enthousiasmeer ik studiekiezers tijdens open dagen en andere voorlichtingsactiviteiten. Sinds het derde jaar van mijn opleiding werk ik duaal binnen het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Dit doe ik op de Verpleegafdeling Maag- Darm- en Leverziekten en Interne Geneeskunde. Een afdeling waar ik zorg verleen aan patiënten met uiteenlopende ziektebeelden. Benieuwd naar wat ik doe op een dag? In de video vertel ik je er alles over!
 

 

 

 

Tess in de Wijkverpleging

Hogeschool Leiden

Naam: Tess
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Leiden
Hobby’s: Uitgaan en op vakantie gaan
Hoi, ik ben Tess en student Verpleegkunde. Wat mij heeft gemotiveerd om Verpleegkundige te willen worden? Verhalen van mijn moeder, tante en een nicht (die ook verpleegkundige zijn) hebben mij enthousiast gemaakt. Nadat ik mij verder had verdiept, heb ik voor deze studie gekozen omdat ik het een dankbaar beroep vind en ik het leuk vind om met mensen te werken. Ik vind het mooi om iets te kunnen betekenen voor een ander. In het eerste jaar van de opleiding heb ik veel nieuwe vriendinnen leren kennen. Met deze vriendinnengroep zijn we meerdere keren samen op vakantie geweest en we gaan vaak met zijn allen uit. In mijn video neem ik je op de fiets een dag
mee in de Wijkverpleging van Florence in Voorschoten.
Ik hoop dat de video jou net zo enthousiast maakt!