Innovatieve Moleculaire Diagnostiek lab

Master Advanced Nursing Practice (ANP)

Heb je behoefte aan verdieping in je werk als verpleegkundige? Ben je niet bang om een pittige studie te combineren met je werk? Durf je een pioniersfunctie aan? De opleiding Master Advanced Nursing Practice van Hogeschool Leiden leidt je op tot een verpleegkundige met ervaring op het niveau van expert (Verpleegkundig Specialist). Je neemt een aantal traditionele artsentaken over, behandelt individueel en zelfstandig patiënten en verlicht op deze manier de druk op de gezondheidszorg. De kaders voor dit vak staan nog niet in alle organisaties vast, grote kans dat jij ook als vernieuwer in jouw organisatie aan de slag gaat. Hogeschool Leiden biedt de Master Advanced Nursing Practice sinds 2003 aan.

Carrière en toekomst Master Advanced Nursing Practice (ANP)

Als Verpleegkundig Specialist behandel je individueel en zelfstandig patiënten. Je verlicht het takenpakket van de coördinerende hoofdbehandelaar. Je houdt spreekuren, verleent hoogwaardige verpleegkundige zorg en verricht ook een aantal medische taken en verzorgt de follow-up. Je kunt bijvoorbeeld werken bij een ziekenhuis, huisartsenpraktijk, huisartsenpost, consultatiebureau, verpleeghuis, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, traumacentrum of de thuiszorg. Daarbij voelen patiënten zich dankzij het werk van de Verpleegkundig Specialist vaak beter geholpen.

Voor cijfers over het arbeidsmarktperspectief, maar ook over studenttevredenheid en studiesucces kun je terecht op de website van Studiekeuze123.

Verantwoordelijk takenpakket

Verpleegkundig Specialisten verhelpen een aantal knelpunten in de gezondheidszorg en bevorderen de laagdrempeligheid voor patiënten. Bovendien zorgen ze voor kostenbesparing en dragen bij aan kwaliteitsverbetering. Vaak geeft de Verpleegkundig Specialist leiding aan een zorgteam, ontwikkelt vraaggestuurde samenwerkingsverbanden en initieert onderzoek.

Social media

De Masteropleiding Advanced Nursing Practice is actief op Facebook. Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje!