Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg

Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg

Zorgstelsels overal ter wereld staan onder druk door toenemende vergrijzing, een dreigend tekort aan arbeidskrachten in de zorg, een toenemend aantal chronisch zieken en alsmaar stijgende kosten van de gezondheidszorg.  

Het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg, uniek in Nederland richt zich op praktijkgerichte zorgvragen rondom het behouden van eigen regie en zelfmanagement van cliënten. Het doel is dat fysiotherapeuten en andere beweegzorgprofessionals cliënten hierbij kunnen ondersteunen. 

Lees meer over het lectoraat

Onderzoek

Het onderzoek van het lectoraat richt zich op de vraag hoe patiënten in samenwerking met zorgprofessionals gestimuleerd en gesteund kunnen worden in hun eigen regie en zelfmanagement. Hierbij is er aandacht voor alle deelnemers in het zorgtraject: patiënten en hun omgeving, randvoorwaarden, wet- en regelgeving en natuurlijk ook de zorgverleners. 

Lees meer over de onderzoeken

Kenniskring

Binnen het lectoraat is een breed scala aan onderzoekers werkzaam die zowel binnen als buiten Hogeschool Leiden hun sporen hebben verdiend. 

Lees meer over de kenniskring

Meer weten?

Wil je samenwerken met het lectoraat of heb je een gerichte onderzoeksvraag? Dan kun je contact opnemen met Petra Siemonsma via +31 (0)6 3911 4599 of via [email protected].

Actueel

Bekijk het nieuws en de agendaberichten van het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg.