Studenten wachten onder aan de trap

Waar staat Hogeschool Leiden voor: ons verhaal

Bij Hogeschool Leiden staat alles in het teken van leren en jezelf ontwikkelen. Dat doen we met oog voor kwaliteit, talent en de menselijke maat. Wij dagen onze studenten uit om met plezier het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Dankzij onze persoonlijke aanpak, met alle ruimte voor praktijkopdrachten, stages, colleges, studieloopbaanbegeleiding en buitenschoolse activiteiten, weten wij waar hun talenten liggen. Op deze manier leiden wij de startende student op tot een ondernemende en gepassioneerde professional voor de beroepspraktijk.

Studenten op de rode trap en route naar de hogeschool

Hogeschool Leiden is met vele duizenden draden verbonden met stad en regio: via ons onderwijs en praktijkgericht onderzoek, maar natuurlijk ook via onze studenten, medewerkers en alumni. Inmiddels telt onze hogeschool ruim 13.500 studenten en zo’n 1250 medewerkers.

Onze stad: bastion van onderwijs

Al eeuwenlang is Leiden een bastion van hoogstaand onderwijs, een kennisstad met een internationale reputatie. En hoewel Hogeschool Leiden (opgericht in 1986) nog een relatief jonge onderwijsinstelling is, doen wij er alles aan om aan deze traditie bij te dragen. Niet voor niets ligt onze campus in het hart van het Leiden Bio Science Park, het beroemde Leidse kenniscluster op het gebied van Life Sciences.

Met gerenommeerde partners als de Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum, Biodiversity Center Naturalis en de gemeente Leiden ontwikkelen en realiseren wij tal van samenwerkingsprojecten ten dienste van de stad, de regio en onze samenleving. Voorbeelden hiervan zijn:

Morspoort Leiden en studenten Hogeschool Leiden

Ons onderwijs: kleinschalig en persoonlijk

Het onderwijs van Hogeschool Leiden is onderscheidend op thema’s als jeugd, gezondheidszorg, educatie en science & technology. Onze studenten en docenten werken op deze gebieden samen met het beroepenveld, met de verschillende overheden en met onze maatschappelijke partners. Onze aanpak is kleinschalig en persoonlijk, omdat wij geloven dat wij onze studenten op deze manier succesvol op kunnen leiden tot nieuwsgierige, ondernemende en ambitieuze mensen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Lees meer over onze onderwijsvisie

Koen Bossers | docent opleiding Bio-informatica

"Onderzoek blijft voor mij als docent ook belangrijk. Nieuwe ontwikkelingen kan ik meteen delen met studenten."

Koen Bossers | docent opleiding Bio-informatica

Onze docenten: mensen die het verschil maken

Natuurlijk spelen docenten een belangrijke rol bij de vorming van onze studenten. Enerzijds laten zij de studenten los, anderzijds gebruiken ze alle (digitale) middelen om het leerproces te monitoren, feedback te geven en te toetsen.

Dat vraagt om onderwijspersoneel dat zelf óók blijft leren. Docenten die voor Hogeschool Leiden kiezen willen het verschil maken; durven studenten uit te dagen om niet alleen braaf te luisteren, maar om ook zelf te denken, te ontdekken en met elkaar te discussiëren. Liefde voor en kennis van het vakgebied: dat is waar onze docenten voor staan. Bij Hogeschool Leiden werken wij nauw samen en geloven wij in elkaars expertise. Net als bij onze studenten streven wij er voortdurend naar om ook in onszelf het beste naar boven te halen.

Jij maakt het verschil en pride vlag Hogeschool Leiden

Onze hogeschool

Hogeschool Leiden staat midden in de maatschappij van vandaag, maar heeft tegelijkertijd de blik stevig op de toekomst gericht. Dit doen wij met onze relevante opleidingen, die inspelen op de vraag vanuit het beroepenveld. En met inspirerend praktijkonderzoek, dat aansluit op actuele maatschappelijke veranderingen en de grote vraagstukken van morgen.

Een moderne onderwijsinstelling en leergemeenschap is immers niet alleen een instituut dat kennis overdraagt, maar ook een plek die de eigen studenten vormt. Een plek waar een leven lang ontwikkelen het uitgangspunt is. Zo willen wij onze studenten alle handvatten meegeven die zij kunnen gebruiken om een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Meer weten

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen onze leergemeenschap? Bekijk het nieuwsoverzicht van Hogeschool Leiden.