Hogeschool Leiden

Introductiedagen EL-CID

De EL CID-week is het begin van een geweldige studententijd!

Wat gebeurt er tijdens de EL CID?

De EL CID-week heeft dit jaar plaatsgevonden van maandag 15 augustus tot vrijdag 19 augustus 2016. Tijdens de EL CID leer je de stad kennen waar je de komende jaren gaat studeren, maak je op een leuke manier kennis met je studie en de hogeschool en kun je daarnaast de hele week terecht op álle studentenverenigingen. Als deelnemer krijg je daar rondleidingen en zie je 's avonds het studentenleven. Voor veel studentenverenigingen is de EL CID-week het enige moment waarop je lid kunt worden.

Benieuwd hoe de aankomende studenten van Hogeschool Leiden de EL CID hebben ervaren?

Aftermovie EL CID 2016

Voorafgaand aan de start van het studiejaar hebben vele eerstejaars het Leidse studentenleven geproefd. Het was een fantastische week waarin alle nieuwe studenten op allerlei manieren de stad leerden kennen. Gelukkig hebben we de beelden nog!

EL CID- week impressie

Het vademecum

Ieder jaar wordt er een studentenmagazine uitgebracht, dat begin mei naar alle aankomende eerstejaars studenten wordt verstuurd. Nieuwsgierig? 

Lees het magazine van El Cid 2016.

Voor wie is de EL CID-week?

Deze week is bedoeld voor alle nieuwe studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. Zelfs als je al in (de omgeving van) Leiden woont, is het aan te raden mee te doen aan de introductieweek. Je leert niet alleen de stad kennen, maar ook studiegenoten en al het andere dat bij het studentenleven komt kijken. Ook als je een handicap hebt, kun je aan de EL CID-week deelnemen stuur in dat geval een e-mail naar de Commissaris Deelnemers via deelnemers@elcid.leidenuniv.nl

Als je in verband met loting nog niet zeker weet of je geplaatst wordt, of je kunt niet de hele week meedoen, neem dan ook even contact op met de commissie.

Wat kost de EL CID-week?

Deelname aan de EL CID-week kost €80,-. Voor dit bedrag krijg je de hele week toegang tot alle evenementen die door de EL CID en de verenigingen georganiseerd worden. Daarnaast staat er elke dag een lunch en een diner voor je klaar. Ontbijten kun je elke dag tegen een kleine vergoeding op de ver­enigingen. EL CID biedt ook (soms tegen een kleine vergoeding) slaapplaatsen aan als je nog geen kamer hebt in Leiden.

Hoe kan ik mezelf inschrijven voor de EL CID-week?

Bij inschrijving aan Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden krijg je automatisch bericht thuis gestuurd over het (digitaal) aanmelden voor de introductieweek. Je kunt je ook telefonisch aanmelden: 071-527 79 93. Voor meer informatie over de week en over inschrijvingen kun je terecht op de website van de EL CID.

Blijf op de hoogte
Nieuwsgierig naar het EL CID-weekprogramma? Lees alle informatie op de  EL CID-website of download de vernieuwde EL CID-app (voor iOS en Android). Zo blijf op de hoogte van het laatste nieuws, locaties tijdens de EL CID-week en kun je jouw gepersonaliseerde weekprogramma bekijken als je je groepsnummer invult. Zo weet je altijd waar je moet zijn voor de leukste activiteiten!