Hogeschool Leiden

Introductiedagen EL CID

De EL CID-week is het begin van een geweldige studententijd!

De EL CID is de gezamenlijke introductieweek voor alle eerstejaarsstudenten van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden. Tijdens de EL CID leer je de stad kennen waar je de komende jaren gaat studeren en maak je op een leuke manier kennis met je studie en de hogeschool. Ook kun je de hele week terecht bij álle studentenverenigingen die Leiden te bieden heeft. Als deelnemer van de EL CID krijg je daar rondleidingen en ontdek je 's avonds het studentenleven. Voor veel studentenverenigingen is de EL CID-week het enige moment waarop je lid kunt worden.

Voor wie is de EL CID-week?

Deze week is bedoeld voor alle nieuwe studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. Zelfs als je al in (de omgeving van) Leiden woont, is het aan te raden mee te doen aan de introductieweek. Je leert niet alleen de stad kennen, maar ook studiegenoten en al het andere dat bij het studentenleven komt kijken. Ook als je een handicap hebt, kun je aan de EL CID-week deelnemen stuur in dat geval een e-mail naar de Commissaris Deelnemers via deelnemers@elcid.leidenuniv.nl

Als je in verband met loting nog niet zeker weet of je geplaatst wordt, of je kunt niet de hele week meedoen, neem dan ook even contact op met de commissie.

Wat kost de EL CID-week?

Deelname aan de EL CID-week kost € 80,-. Voor dit bedrag krijg je de hele week toegang tot alle evenementen die door de EL CID en de verenigingen georganiseerd worden. Daarnaast staat er elke dag een lunch en een diner voor je klaar. Ontbijten kun je elke dag tegen een kleine vergoeding bij de ver­enigingen. EL CID biedt ook (soms tegen een kleine vergoeding) slaapplaatsen aan als je nog geen kamer hebt in Leiden.

Hoe kan ik mezelf inschrijven voor de EL CID-week?

Bij inschrijving aan Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden krijg je automatisch bericht thuis gestuurd over het (digitaal) aanmelden voor de introductieweek. Je kunt je ook via de website van de EL CID inschrijven. Hier vind je ook meer informatie over de week en het programma.

Wat kan ik verwachten tijdens de EL CID?

Nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten tijdens de EL CID? Bekijk de aftermovie van de EL CID 2018.

Meer weten?

Bekijk de website van elcidweek.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Facebook, Instagram en Twitter. Of volg de El CID via Snapchat (@ELCIDweek).