Hogeschool Leiden

Duaal traject

Wil jij leren en werken met elkaar combineren? Dan is het mogelijk om de Opleiding tot Verpleegkundige vanaf het derde studiejaar duaal te volgen. Je hebt dan één dag les en de rest van week ben je werkzaam bij één van de zorginstellingen waar Hogeschool Leiden mee samenwerkt.

Heb jij al een opleiding tot mbo-verpleegkundige niveau 4 of een inservice-opleiding (A-, B-, óf Z- verpleegkundige) afgerond? Dan kun je de opleiding in 2,5 jaar doorlopen via de doorstroomroute voor mbo-verpleegkundigen. Waneer je daarnaast nog een verpleegkundige vervolgopleiding (VVO) hebt afgerond, kun je de opleiding in 2 jaar doorlopen.

Nikki

"De combinatie van werknemer en leerling zijn erg fijn omdat mijn collega's mij serieus nemen en ik overal actief bij betrokken wordt."

Nikki

Wat kun je verwachten?

De eerste twee jaar volgen alle studenten het voltijdtraject. Als je van aanpakken weet, goed kunt plannen en snel een betaalde baan wilt, kun je kiezen voor het duale (leren-werken) traject van de Opleiding tot Verpleegkundige. 

Tijdens de twee duale studiejaren loop je, net als de voltijdstudent, stage in twee verschillende settings. Je hebt elke week één dag les en je praktijkervaring doe je dus grotendeels op terwijl je werkt. Je hebt recht op studiefinanciering én je ontvangt een salaris.

Denise

"Ik vond het leuk om de theorie direct toe te kunnen passen in de praktijk en leerde ook een stuk sneller op deze manier. Het was voor mij dan ook snel duidelijk dat ik het derde jaar duaal wilde gaan studeren: een combinatie van werken en leren."

Denise

Zorginstellingen

Voordat je aan de duale fase van de opleiding begint, moet je solliciteren bij één van de zorginstellingen waarmee Hogeschool Leiden samenwerkt. Elke zorginstelling kent een eigen beleid. Download het overzicht van zorginstellingen ( xlsx, 22 KB ).

Ervaringen van onze studenten

Benieuwd naar de ervaringen en keuzes van onze studenten?