Hogeschool Leiden

Hbo verpleegkunde duaal

Wil jij leren en werken met elkaar combineren? Dan is het mogelijk om de Opleiding tot Verpleegkundige duaal te volgen (vanaf het derde studiejaar). Je hebt dan één dag les en de rest van week ben je werkzaam bij één van de zorginstellingen waar Hogeschool Leiden mee samenwerkt.

Nikki, student duaal traject

"De combinatie van werknemer en student vind ik erg fijn omdat mijn collega's mij serieus nemen en ik overal actief bij betrokken wordt."

Nikki, student duaal traject

Heb jij al een opleiding tot mbo-verpleegkundige niveau 4 of een inservice-opleiding (A-, B-, óf Z- verpleegkundige) afgerond? Dan kun je de opleiding in 2,5 jaar doorlopen via de doorstroomroute voor mbo-verpleegkundigen. Wanneer je daarnaast nog een verpleegkundige vervolgopleiding (VVO) hebt afgerond, kun je de opleiding in 2 jaar doorlopen.

Verpleegkunde werken en leren: wat kun je verwachten?

De eerste twee jaar volgen alle studenten het voltijdtraject. Als je van aanpakken weet, goed kunt plannen en snel een betaalde baan wilt, kun je kiezen voor het hbo-traject verpleegkunde duaal. 

Tijdens de twee duale studiejaren loop je, net als de voltijdstudent, stage in twee verschillende settings. Je hebt elke week één dag les en je praktijkervaring doe je dus grotendeels op terwijl je werkt. Je hebt recht op studiefinanciering én je ontvangt een salaris.

Aanmelden voor Opleiding tot Verpleegkundige duaal

De aanmelding voor het duale traject (jaar 3 en 4) staat vanaf 1 juni 2023 open in Studielink. Je kiest hierbij voor de Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-Verpleegkunde) duaal. Kies in het veld 'start als' voor 'hogerejaars'.

Denise, student duaal traject

"Ik vond het leuk om de theorie direct toe te kunnen passen in de praktijk en leerde ook een stuk sneller op deze manier. Het was voor mij dan ook snel duidelijk dat ik het derde jaar duaal wilde gaan studeren: een combinatie van werken en leren."

Denise, student duaal traject

Zorginstellingen

Voordat je aan de duale fase van de opleiding begint, moet je solliciteren bij een zorginstelling. Elke zorginstelling kent een eigen beleid. In het volgende overzicht van zorginstellingen kun je zien bij welke instellingen onze studenten in het studiejaar 2022-2023 duaal studeren. Download het overzicht van duaal instellingen ( pdf, 66 KB ).

Verpleegkunde werken en leren: ervaringen van onze studenten

Benieuwd naar de ervaringen en keuzes van onze duale studenten? 

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Opleiding tot Verpleegkundige duaal? Mail dan naar [email protected].

Hogeschool Leiden