Opleiding tot verpleegkundige

Verpleegkunde doorstroomroute voor mbo-verpleegkundigen

Heb jij al een opleiding tot mbo-verpleegkundige niveau 4 of een inserviceopleiding (A-, B-, óf Z- verpleegkundige) afgerond? Dan heb je bij Hogeschool Leiden de mogelijkheid om binnen 2,5 jaar het opleidingsprogramma te doorlopen. Deze doorstroomroute sluit aan bij de kennis en ervaring die je als mbo-verpleegkundige hebt opgedaan.

De doorstroomroute voor mbo-verpleegkundigen is te volgen in een voltijd of duale variant. Bij het voltijdtraject worden stages geregeld door de hogeschool. Bij de duale variant is het noodzakelijk om een leerarbeidsovereenkomst te hebben met een zorginstelling.

Programma

De doorstroomroute voor mbo-verpleegkundigen bestaat uit vier onderwijsperiodes. Per periode krijg je acht weken onderwijs en zijn er twee weken gereserveerd voor toetsing. Zowel voor de voltijd als duale variant wordt het onderwijs aangeboden op één dag per week. Naast trainingen, hoorcolleges en werkcolleges werk je samen met andere studenten aan opdrachten. Zo profiteer je optimaal van elkaars kennis en ervaring!

In het eerste jaar van het verkorte traject start je met het leren in de praktijk. Volg je de voltijd variant dan ga je in deze periode op stage. Als student van de duale variant voer je de praktijkopdrachten op je werk uit. Heb je alle onderdelen behaald, dan ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing.

Competenties

In de doorstroomroute voor mbo-verpleegkundigen verwerf je competenties op het gebied van onder andere Evidence Based Practice, (klinisch) redeneren en verpleegkundige methodiek. Ook competenties op het gebied van organiseren, coachen, samenwerken en gezondheidsbevordering komen aan bod.

Aanmeldprocedure

 Wil je in september starten met het verkorte traject? Bekijk de informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten.