Digital Forensics & E-Discovery

Digital Forensics & E-Discovery

Met de toename van ICT-gebruik in de samenleving groeit de hoeveelheid digitale sporen in (cyber)criminaliteit. Het nieuwe lectoraat Digital Forensics & E-Discovery doet onderzoek naar digitale sporen. Het lectoraat is onderdeel van de specialisatie Forensisch ICT bij opleiding Informatica van Hogeschool Leiden.

Meer over het lectoraat

Actueel

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van het lectoraat Digital Forensics & E-Discovery? Bekijk het agenda- en nieuwsoverzicht.

Studium Generale 2016: CSI in Leiden

Het nieuwe lectoraat Digital Forensics & E-Discovery organiseert haar eerste Studium Generale 2016 'CSI in Leiden'. Het lectoraat is onderdeel van de opleiding Informatica, specialisatie Forensisch ICT van Hogeschool Leiden. Lector Hans Henseler spreekt tijdens Studium Generale over de toename van het gebruik van ICT in de samenleving en (cyber)criminaliteit.

Meer over het programma en aanmelding

Peter van der Wijden te gast bij Seaside Matchmaking Cybersecurity

Docent en onderzoeker Peter van der Wijden is op 14 oktober te gast bij Seaside Matchmaking Cybersecurity 2016. Dit netwerkevenement is gericht op iedereen die betrokken is bij onderzoek op het gebied van cybersecurity en hoger onderwijs. Het doel daarbij is het bevorderen van de samenwerking, zowel in komende onderzoekrondes als in de opmaat naar de realisatie van de Nationale Cyber Security (higher) Education Agenda (NCSEA).

In verschillende workshops, pitches en break-out sessies krijgen potentiĆ«le samenwerkingspartners de kans om elkaar te ontmoeten. Peter van der Wijden is uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de break-out session Education Special Approaches.

Meer informatie over Seaside Matchmaking Cybersecurity 2016