Hogeschool Leiden

Bachelor Management in de Zorg

Wat heb jij nodig om optimaal te functioneren als leidinggevende of manager? Er verandert veel in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Tijdens de bacheloropleiding Management in de Zorg combineer je werk en studie. Je leert hoe je effectief in kunt spelen op belangrijke vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan verandermanagement, financieel beheer en kwaliteitszorg.

Je verwerft de competenties die een leidinggevende of manager nodig heeft; vaardigheden op tactisch niveau zodat je een optimale bijdrage kunt leveren aan de organisatie waar je werkt. Het opleidingsprogramma gaat in op actuele thema's: zorgmarketing, duurzaamheid, samenwerking binnen en buiten de organisatie, gedeeld leiderschap en ondernemerschap.

We zijn er trots op dat onze studenten al jarenlang zeer positief zijn over de opleiding, gemiddeld scoren we in onderwijsevaluaties een 8 of hoger.

Toekomstmogelijkheden Management in de Zorg

In de zorg- en welzijnssector worden steeds meer eisen gesteld aan leidinggevenden op hbo-niveau. Ben je teamleider, afdelingshoofd, zorgmanager? Werk je in een ziekenhuis, psychiatrische instelling, de ouderenzorg, kinderopvang, thuiszorg, jeugdzorg of zorg voor verstandelijk gehandicapten? Met het bachelordiploma Management in de Zorg werk je aan je toekomstmogelijkheden in je eigen organisatie. Na afronding van de studie kun je een bijdrage leveren aan beleidsontwikkeling in de zorg- en welzijnssector door onderzoek en advies. Je weet veranderingen te initiëren door onder meer coachend leiderschap. Je bent in staat om de bedrijfsprocessen te analyseren en voorstellen tot verbetering te doen. Je hebt een herkenbare en goed onderbouwde visie op het beroep.

Voor cijfers over het arbeidsmarktperspectief, maar ook over studenttevredenheid en studiesucces kun je terecht op de website van Studiekeuze123.

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Bel direct met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, T: +31 (0)71 518 87 38 (aanwezig ma t/m do).

Direct contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Bel direct met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, T: +31 (0)71 518 87 38 (aanwezig ma t/m do).

Stel je vraag aan de opleiding Management in de Zorg