Hogeschool Leiden

Management in de Zorg - Bachelor degree

Wat heb jij nodig om optimaal te functioneren als leidinggevende of manager? Er verandert veel in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Tijdens de bacheloropleiding Management in de Zorg combineer je werk en studie. Je leert hoe je effectief in kunt spelen op belangrijke én actuele vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan thema’s zoals ondernemerschap, samenwerken binnen en buiten de organisatie, gedeeld leiderschap, het inzetten en begeleiden van veranderingen en duurzaamheid. Je verwerft competenties die een leidinggevende of manager nodig heeft op tactisch niveau. Zo leer je om beter leiding te geven aan jouw team én in gesprek te blijven over strategische vraagstukken.

Flexibel leren op jouw manier

Bij de opleiding Management in Zorg werken we volgens de principes van blended learning. Dit betekent dat we onze lessen op drie manieren aanbieden:

  • via persoonlijk contact met je docent en medestudenten (lessen en workshops)
  • door digitale lessen in onze e-learning omgeving
  • met behulp van praktijkopdrachten die je op jouw werkplek uitvoert.

Op deze manier kun jij tijdens jouw opleiding gebruik maken van een mix van leeractiviteiten die optimaal aansluiten bij jouw werksituatie en leerbehoeften.

Toekomstmogelijkheden Management in de Zorg

In de zorg- en welzijnssector worden steeds meer eisen gesteld aan leidinggevenden op hbo-niveau. Ben je teamleider, afdelingshoofd, zorgmanager? Werk je in een ziekenhuis, psychiatrische instelling, de ouderenzorg, kinderopvang, thuiszorg, jeugdzorg of zorg voor verstandelijk gehandicapten? Met het bachelordiploma Management in de Zorg werk je aan je toekomstmogelijkheden in je eigen organisatie. Na afronding van de studie kun je een bijdrage leveren aan beleidsontwikkeling in de zorg- en welzijnssector door onderzoek en advies. Je weet veranderingen te initiëren door onder meer coachend leiderschap. Je bent in staat om de bedrijfsprocessen te analyseren en voorstellen tot verbetering te doen. En bovenal heb je een herkenbare en goed onderbouwde visie op het beroep van leidinggevende en weet je jouw kracht optimaal in te zetten.

Voor cijfers over het arbeidsmarktperspectief, maar ook over studenttevredenheid en studiesucces kun je terecht op de website van Studiekeuze123.

Meer weten?

Meer weten onze flexibele opleidingen Management in de Zorg?  Bezoek een van onze Open dagen of Informatieavonden.

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Neem contact op met Paméla de Ruiter (contactpersoon tijdens vakantieperiode opleidingscoördinator, aanwezig ma-di-do-vr tot 15.00 uur), T: +31 (0)71 518 87 38, e: ruiter.de.p@hsleiden.nl.

Of stel je vraag via ons digitale formulier