Hogeschool Leiden

Minoren bij Hogeschool Leiden

Met de keuze voor een minor geef je richting aan je studie. Je krijgt de kans om je te ontwikkelen zoals jij wilt. Afhankelijk van de opleiding kun je 15, 30 of 60 EC (studiepunten) in het derde of vierde jaar van je studie zelf invullen met één of meer minoren. Je kunt kiezen voor een minor binnen je eigen opleiding, bij een andere opleiding van Hogeschool Leiden of bij een andere onderwijsinstelling in het binnen- of buitenland.

Waar vind ik de minoren van Hogeschool Leiden?

Kijk op kiesopmaat.nl of jouw instelling deelneemt. Is dat niet het geval en wil je wel een minor volgen bij Hogeschool Leiden? Neem contact op via [email protected].

Wil je een minor bij een andere hogeschool volgen?

Op www.kiesopmaat.nl vind je minoren van hogescholen en universiteiten in Nederland die zijn aangesloten bij Kies Op Maat (KOM).  Aan het volgen van een minor bij een KOM-instelling zijn voor studenten van Hogeschool Leiden geen kosten verbonden.

Je kunt ook een minor volgen bij een andere (buitenlandse) instelling. In alle gevallen is toestemming van je examencommissie nodig, zodat je zeker weet dat de minor wordt erkend binnen jouw examenprogramma.

Voor studenten van een andere instelling

Ben jij een student van een andere onderwijsinstelling en ga jij in het studiejaar 2023-2024 een minor volgen? Benieuwd naar het aanbod van Hogeschool Leiden?

Hogeschool Leiden organiseert op 16 maart van 12.00u tot 14.00u een minorenmarkt voor tweede-, derde- en vierdejaars studenten. De markt is om opleidingen hun aanbod te laten presenteren om zo jou een weloverwogen keuze te laten maken voor een minor. De minorenmarkt is doorlopend te bezoeken in F0.015/F0.017 op Hogeschool Leiden.

Je kunt in de playlist voor minoren voor externe studenten voorafgaand aan de minorenmarkt de voorlichtingsfilmpjes bekijken om vervolgens een keuze te maken van welke minor je meer zou willen weten.

Wanneer je de Minorenmarkt bezoekt:

  • Krijg je een goed beeld van de minor die jij wilt gaan volgen;
  • Maak je kennis met docenten die de minor geven;
  • Ben je op de campus van Hogeschool Leiden;
  • Kun je docenten én eventueel studenten die je voorgingen het hemd van het lijf vragen.

Zien we jou daar?

Vragen?

Heb je een inhoudelijke vraag over een minor? Neem dan contact op met de contactpersoon van de betreffende minor. Neem bij overige vragen contact op via [email protected].