Hogeschool Leiden onderneemt

Ondernemende hogeschool voor ondernemende studenten

De manier waarop mensen samenwerken verandert. De arbeidsmarkt vraagt om meer dan alleen ervaring en vakinhoudelijke kennis. De werknemer van nu is een ondernemer. Letterlijk, als je kijkt naar het groeiende aantal zelfstandige ondernemers en start-ups. Maar ook binnen bedrijven en instellingen zijn ondernemerschap en een ondernemende houding steeds meer een vereiste.

Informele netwerken worden belangrijker. Meer en meer verloopt de onderlinge samenwerking in flexibele multidisciplinaire teams. Organisaties en ondernemingen willen wendbaar zijn en snel hun strategie kunnen aanpassen. Dit vraagt om nieuwsgierige en initiatiefrijke mensen, die kansen zien en kansen benutten. Ondernemende mensen.

Ondernemend leren

Bij Hogeschool Leiden zien we een ondernemende houding als een belangrijke competentie voor een toekomstige loopbaan van onze studenten. Dit zie je onder andere terug in de dagelijkse lespraktijk van onze opleidingen. Het accent ligt steeds minder op het aanbieden van kant en klare kennis. Zo leer je als student initiatief te nemen. Om zelf de beschikbare kennis te vinden en vaardigheden te verwerven die nodig zijn bij het oplossen van een vraagstuk uit de praktijk.

Het ‘ondernemend leren’ van Hogeschool Leiden is ook zichtbaar in tal van initiatieven, vernieuwende onderwijsprogramma's en samenwerkingsovereenkomsten met bedrijfsleven, gemeenten, (sociale) instellingen en lokale ondernemers en op ondernemen gerichte platforms.

Studentenvereniging Lugus

Lugus is een studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Leiden, de Leidse Universiteit en verschillende mbo's. De vereniging richt zich op studenten die ondernemer willen worden of dat al zijn.

Actueel

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen op het gebied van ondernemersschap? Bekijk de agenda en het nieuwsoverzicht.