Verder lezen over vrijeschoolonderwijs en het antroposofische gedachtengoed

Hulp bij je studiekeuze - Vrijeschool Pabo

Hoe kom je erachter of de Vrijeschool Pabo echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Vrijeschool Pabo en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus en proef de sfeer. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding Vrijeschool Pabo zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Meelopen bij de opleiding

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag en lessen eruit gaat zien als je studeert bij Vrijeschool Pabo in Leiden? Tijdens het Meelopen volg je een les samen met onze eerstejaarsstudenten. Denk aan een les pedagogiek, vormtekenen, didactiek of een combinatie daarvan in de vorm van een periodeles. Zo krijg je een indruk van de sfeer bij de opleiding en Hogeschool Leiden.

Meld je aan voor een dagje meelopen bij de Vrijeschool Pabo.

Stel je vragen

Benjamin | student Vrijeschool Pabo voltijd - Hogeschool Leiden

Vraag het aan een student

Neem contact op met Benjamin, tweedejaarsstudent bij de voltijdopleiding, via [email protected].
 

Foto Anneleen Lucas

Persoonlijk studiekeuzeadvies

Het is belangrijk om een opleiding te kiezen die goed bij jou past. Daarom kun je voor persoonlijk studieadvies en met inhoudelijke vragen terecht bij Anneleen Lucas via [email protected]

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

De beroepsomgeving van een vrijeschool leerkracht is divers. Met jouw diploma ben je bevoegd als leerkracht in het basisonderwijs. Je kunt terecht bij zowel vrijescholen als reguliere basisscholen. Wil je liever lesgeven in het voortgezet onderwijs? Behaal na de opleiding ook je tweedegraads lesbevoegdheid. 

Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Jur | student

Deze opleiding is erg georiënteerd op kunst en muziek en daarnaast is er veel ruimte voor zelfontwikkeling. Het mooie aan de vrijeschool vind ik dat je geen strikte methode volgt. Je probeert kinderen iets te leren vanuit de verbinding met de lesstof en door hen te laten ervaren.

Jur | student

Ervaringen van studenten

 Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van basisonderwijs: 

  • Academische pabo: wil jij je ontwikkelen tot een vakkundig basisschoolleraar en daarnaast meer wetenschappelijke kennis opdoen? Dan past deze opleiding misschien meer bij jou.
  • Leraar basisonderwijs (pabo):  wil jij je minder richten op de antroposofische mensbeeld en meer op het reguliere basisonderwijs? Lees dan de informatie over deze opleiding.
  • Conservatorium Docent Muziek: wil jij kinderen vooral begeleiden vanuit muziek, dans en beweging en vind je de antroposofische visie interessant? Bekijk dan of deze opleiding bij jou past.
  • Docent Dans/Euritmie: wil jij kinderen vooral begeleiden vanuit muziek, dans en beweging en vind je de antroposofische visie interessant? Bekijk dan of deze opleiding bij jou past.
  • Vaktherapie: wil je meer weten over de therapeutische werking van de verschillende kunstvormen? Check of deze opleiding bij jou past.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de intakeprocedure

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Vrijeschool Pabo voltijd | Inschrijven en toelating | Veelgestelde vragen