Leraar basisonderwijs lezen

Intakeprocedure Vrijeschool Pabo voltijd

Het beroep van leraar in het Vrijeschool onderwijs is een prachtig beroep en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. Om zelf tot een goede studiekeuze te komen en ook te bekijken of wij bij jou passen hanteren wij een intakeprocedure (studiekeuzecheck). Samen ontdekken wij of de opleiding een goede match voor jou is.

Let op: dit is de intakeprocedure voor de voltijdopleiding van de Vrijeschool Pabo. Meer informatie over de andere inschrijfprocedures vind je bij de Vrijeschool Pabo deeltijd, reguliere Pabo voltijd, Pabo deeltijd en de Academische pabo.

De intakeprocedure

De procedure bestaat uit:

  • het invullen van een digitale vragenlijst.
  • een persoonlijk intakegesprek waarin we je vragen naar je motivatie voor de opleiding, je kennis van het Vrijeschool onderwijs, je levenservaring en eventueel dingen die je zelf kwijt wilt. Dit gesprek is bedoeld als kennismaking en om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten.​
  • afleggen van de diagnostische rekentoets*. De toetsdata van deze diagnostische toets zijn:
    • maandag 9 maart 2020 van 18.30 tot 21.30 uur
    • maandag 25 mei 2020 van 18.30 tot 21.30 uur
    • maandag 29 juni 2020 van 18.30 tot 21.30 uur

* Het deelnemen aan de diagnostische rekentoets is alleen bedoeld voor aankomende studenten van de Vrijeschool Pabo Leiden. Mocht je na de intake besluiten een andere opleiding te doen, dan krijg je geen certificaten of bewijzen mee.

Online intake 

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink ontvang je inloggegevens voor onze online intakeprocedure. Met deze gegevens kun je je inschrijven voor de diagnostische rekentoets, je kunt je motivatiebrief uploaden en de vragenlijsten invullen. Ook maak je via deze site je keuze voor de voltijdopleiding of de flexibele deeltijdopleiding.

Vragen?
Heb je vragen over de intakeprocedure die niet beantwoord worden op deze pagina, neem dan contact met ons op via intake.educatie@hsleiden.nl. Geef hierbij aan dat het gaat om de Vrijeschool Pabo en welke opleidingsvariant je wil volgen.