Leraar basisonderwijs lezen

Intakeprocedure Vrijeschool Pabo voltijd

Het beroep van leraar in het Vrijeschool onderwijs is een prachtig beroep en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. Om zelf tot een goede studiekeuze te komen en ook te bekijken of wij bij jou passen hanteren wij een intakeprocedure (studiekeuzecheck). Samen ontdekken wij of de opleiding een goede match voor jou is.

Let op: dit is de intakeprocedure voor de voltijdopleiding van de Vrijeschool Pabo. Meer informatie over de andere inschrijfprocedures vind je bij de Vrijeschool Pabo deeltijd, reguliere Pabo voltijd, Pabo deeltijd en de Academische pabo.

De intakeprocedure

De procedure bestaat uit:

  • het bezoeken van een Open Dag.
  • het invullen van een digitale vragenlijst.
  • een (online) intakegesprek waarin we je vragen naar je motivatie voor de opleiding, je kennis van het Vrijeschool onderwijs, je levenservaring en eventueel dingen die je zelf kwijt wilt. Dit gesprek is bedoeld als kennismaking en om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten.​
  • maken van de diagnostische rekentoets. Je kunt kiezen voor een van de onderstaande toetsdata:
    • zaterdag 20 april 2024 (tussen 10.00 uur en 14.00 uur)

Online intake 

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink ontvang je inloggegevens voor onze online intakeprocedure. Met deze gegevens kun je kun je jouw motivatiebrief uploaden en de vragenlijsten invullen. Ook maak je via deze site je keuze voor de voltijdopleiding of de flexibele deeltijdopleiding.

Vragen?

Heb je vragen over de intakeprocedure die niet beantwoord worden op deze pagina, neem dan contact met ons op via [email protected]. Geef hierbij aan dat het gaat om de Vrijeschool Pabo en welke opleidingsvariant je wil volgen.