Leraar basisonderwijs lezen

Intakeprocedure Vrijeschool Pabo voltijd

Het beroep van leraar in het Vrijeschool onderwijs is een prachtig beroep en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. Om zelf tot een goede studiekeuze te komen en ook te bekijken of wij bij jou passen hanteren wij een intakeprocedure (studiekeuzecheck). Samen ontdekken wij of de opleiding een goede match voor jou is.

Let op: dit is de intakeprocedure voor de voltijdopleiding van de Vrijeschool Pabo. Meer informatie over de andere inschrijfprocedures vind je bij de Vrijeschool Pabo deeltijd, reguliere Pabo voltijd, Pabo deeltijd en de Academische pabo.

De intakeprocedure

De procedure bestaat uit:

 • het bezoeken van een Open Dag*.
 • het invullen van een digitale vragenlijst.
 • een (online) intakegesprek waarin we je vragen naar je motivatie voor de opleiding, je kennis van het Vrijeschool onderwijs, je levenservaring en eventueel dingen die je zelf kwijt wilt. Dit gesprek is bedoeld als kennismaking en om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten.​
 • maken van de diagnostische rekentoets**. Je kunt kiezen voor een van de onderstaande toetsdata***:
  • zaterdag 20 maart 2021 (tussen 10.00 uur en 16.00 uur)
  • zaterdag 24 april 2021 (tussen 10.00 uur en 16.00 uur)
  • maandag 31 mei 2021 (tussen 18.30 uur en 21.00 uur)
  • zaterdag 19 juni 2021 (tussen 10.00 uur en 16.00 uur)
  • maandag 28 juni 2021 (tussen 18.30 uur en 21.00 uur)

*De komende Open Dag wordt online georganiseerd. Vanuit de Vrijeschool Pabo adviseren we je deze online bijeenkomst bij te wonen om de laatste informatie te ontvangen. 

**Het maken van de diagnostische rekentoets is onder voorbehoud, dit is afhankelijk van de ontwikkelingen op het gebied van de landelijke maatregelen tegen verdere verspreiding van corona.

***Per toetsdatum is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het is aan te raden om je tijdig aan te melden voor de toetsdatum die jouw voorkeur heeft (via de online intakeprocedure, meer hierover lees je onder Uitnodiging online intakeprocedure).

Online intake 

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink ontvang je inloggegevens voor onze online intakeprocedure. Met deze gegevens kun je kun je jouw motivatiebrief uploaden en de vragenlijsten invullen. Ook maak je via deze site je keuze voor de voltijdopleiding of de flexibele deeltijdopleiding.

Vragen?

Heb je vragen over de intakeprocedure die niet beantwoord worden op deze pagina, neem dan contact met ons op via intake.educatie@hsleiden.nl. Geef hierbij aan dat het gaat om de Vrijeschool Pabo en welke opleidingsvariant je wil volgen.