Leraar basisonderwijs lezen

Intakeprocedure Vrijeschool Pabo

Het beroep van leraar in het Vrijeschool onderwijs is een prachtig beroep en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. Om zelf tot een goede studiekeuze te komen en ook te bekijken of wij bij jou passen hanteren wij een intakeprocedure (studiekeuzecheck). Samen ontdekken wij of de opleiding een goede match voor jou is.

Let op: dit is de intakeprocedure voor alle varianten van de Vrijeschool Pabo (voltijd, aangepaste dagvariant en 2-jarige deeltijd). Meer informatie over de andere inschrijfprocedures vind je bij de reguliere Pabo voltijd, Pabo deeltijd en de Academische pabo.

De procedure bestaat uit:

  • het invullen van een digitale vragenlijst.
  • een persoonlijk intakegesprek waarin we je vragen naar je motivatie voor de opleiding, je kennis van het Vrijeschool onderwijs, je levenservaring en eventueel dingen die je zelf kwijt wilt. Dit gesprek is bedoeld als kennismaking en om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten.​
  • afleggen van de diagnostische taal- en rekentoets*. De toetsdata van de taal- en rekentoets vind je uiterlijk 20 november 2017 op deze pagina. Bereid je goed voor op de taal- en rekentoets. Bekijk de website cito.nl.

* Het deelnemen aan de diagnostische taal- en rekentoets is alleen bedoeld voor aankomende studenten van de Vrijeschool Pabo Leiden. Mocht je na de intake besluiten een andere opleiding te doen, dan krijg je geen certificaten of bewijzen mee.

Intake website

Nadat je aangemeld hebt via Studielink ontvang je op 1 mei je inloggegevens voor onze intake website Via deze site kun je je inschrijven voor de taal- en rekentoets en de vragenlijsten invullen. Ook maak je via deze site je keuze voor één van de leerroutes van de Vrijeschool Pabo voltijdaangepaste dagvariant of 2-jarige deeltijd.

Invullen digitale vragenlijst
Nadat je bent aangemeld voor de Vrijeschool Pabo via Studielink ontvang je meer informatie over de stappen die je moet doorlopen voor de intakeprocedure. Ook ontvang je dan de inlog voor de digitale vragenlijst waarin je o.a. jouw keuze voor één van de leerroutes de Vrijeschool Pabo voltijd, aangepaste dagvariant of 2-jarige deeltijd aangeeft.

Vragen?
Heb je vragen over de intakeprocedure die niet beantwoord worden op deze pagina, neem dan contact met ons op via intake.educatie@hsleiden.nl