Hogeschool Leiden

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

De Academische Pabo biedt het beste van twee werelden: je ontwikkelt de professionele kwaliteiten die een leerkracht in het basisonderwijs nodig heeft én pedagogische deskundigheid in brede zin. Als leerkracht krijg je te maken met allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen, zoals diversiteit, leer- en gedragsproblemen van leerlingen en passend onderwijs. Het is belangrijk dat je weet hoe je hierop in kunt spelen. 

De opleiding in het kort

Met deze combinatiestudie leer je het functioneren van leerlingen op school beter te analyseren, begrijpen en begeleiden. Daarnaast leer je gefundeerd advies te geven over mogelijke oplossingen voor problemen binnen de school. Academische leerkrachten willen de ontwikkeling van kinderen optimaliseren en zichzelf een leven lang professioneel blijven ontwikkelen. Ze zijn nieuwsgierig naar alles wat met leren, de ontwikkeling van kinderen, innoveren, de school en de samenleving te maken heeft en naar de rol die zij daarin kunnen vervullen. 

Twee diploma’s Academische Pabo

Als je bent geslaagd voor de Academische Pabo krijg je twee diploma's: een van Hogeschool Leiden en een van Universiteit Leiden. Met deze diploma's mag je de titels Bachelor of Education en Bachelor of Science voeren.

Kom kijken

Wil je meer weten over de Academische Pabo en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? De Academische Pabo biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.