Hogeschool Leiden

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

De Academische Pabo betekent een boeiende studie waarin praktijk en wetenschap samenkomen. De Academische Pabo is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Leiden en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Je ontwikkelt je tot een vakkundige basisschoolleraar en doet daarnaast ook wetenschappelijke kennis op over kinderen, opvoeding en onderwijs. 

De Academische Pabo biedt het beste van twee werelden: je ontwikkelt de professionele kwaliteiten die een leerkracht in het basisonderwijs nodig heeft én pedagogische deskundigheid in brede zin. Als leerkracht krijg je met allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen te maken, zoals diversiteit en ontwikkelingsstoornissen van de leerlingen en contacten met de jeugdzorg. Je moet hierop kunnen inspelen. De Academische Pabo bereidt je hier goed op voor.

Toekomstmogelijkheden academische leraar basisonderwijs

Wie afstudeert aan de Academische Pabo is een professionele leerkracht en een academisch opgeleide pedagoog. Het onderwijs vraagt in toenemende mate naar leerkrachten die beschikken over extra theoretische kennis en academische vaardigheden. Met de afgeronde combinatiestudie Academische Pabo heb je dan ook uitstekende mogelijkheden om aan de slag te gaan als leraar op een basisschool en bij te dragen aan de ontwikkeling van kwalitatief goed onderwijs.

Twee diploma’s Academische Pabo

Als je bent geslaagd voor de Academische Pabo krijg je twee diploma's: een van Hogeschool Leiden en een van Universiteit Leiden. Met deze diploma's mag je de titels Bachelor of Education en Bachelor of Science voeren.