Hogeschool Leiden

Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs

Wil je werken in het basisonderwijs? Ben je geïnteresseerd in de wetenschappelijke visie op de ontwikkeling van kinderen, opvoeding en onderwijs? Ben je analytisch én praktisch ingesteld? En niet bang om hard te werken? De Academische Pabo is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Leiden en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Je ontwikkelt je tot een vakkundige basisschoolleraar en doet daarnaast ook wetenschappelijke kennis op over kinderen, opvoeding en onderwijs. Een pittige maar boeiende studie waar praktijk en wetenschap samen komen.

Toekomstmogelijkheden academische leraar basisonderwijs

Na de Academische Pabo ben je een vakkundige basisschoolleraar en heb je wetenschappelijke kennis over kinderen, opvoeding en onderwijs. Je hebt geleerd opvoeding, ontwikkeling en onderwijs te begrijpen en te verklaren door middel van theorie en onderzoek. Dat maakt jou aantrekkelijk voor het basisonderwijs. Het onderwijs vraagt in toenemende mate naar leerkrachten die beschikken over extra theoretische kennis en academische vaardigheden. Met de afgeronde combinatiestudie Academische Pabo heb je dan ook uitstekende mogelijkheden om aan de slag te gaan als leraar op een basisschool en bij te dragen aan de ontwikkeling van kwalitatief beter onderwijs.

Twee diploma’s Academische Pabo

Als je bent geslaagd voor de Academische Pabo krijg je twee diploma's: een van Hogeschool Leiden en een van Universiteit Leiden. Met deze diploma's mag je de titels Bachelor of Education en Bachelor of Science voeren.