Verder lezen over vrijeschoolonderwijs en het antroposofische gedachtengoed

Hulp bij je studiekeuze - Vrijeschool Pabo

Hoe kom je erachter of de Vrijeschool Pabo echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Kom kijken

(Online) Open Dag

Wil je meer zien van de opleiding en de hogeschool, heb je vragen of twijfel je nog over je studiekeuze?

Bezoek de (Online) Open Dag

Meelopen bij de Vrijeschool Pabo

Heb jij een (Online) Open Dag bezocht en ben je benieuwd hoe de lessen eruit zien? Loop dan een middagje mee met de opleiding. Je volgt een les samen met onze eerstejaarsstudenten. Denk aan een les pedagogiek, vormtekenen, didactiek of een combinatie daarvan in de vorm van een periodeles.

Wil je een middag meelopen bij de Vrijeschool Pabo? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Daira Visch via visch.d@hsleiden.nl. Zij neemt contact met je om een datum af te spreken.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de Vrijeschool Pabo:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

De beroepsomgeving van een leerkracht van de Vrijeschool Pabo is divers. Met jouw diploma ben je bevoegd als leerkracht in het basisonderwijs. Je kunt terecht bij zowel vrijescholen als reguliere basisscholen. Wil je liever lesgeven in het voortgezet onderwijs? Behaal na de Vrijeschool Pabo je tweedegraads lesbevoegdheid. 

Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Mathijs | student

Bij de Vrijeschool Pabo leer je om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling op alle gebieden. Mijn lessen maak ik voor de kinderen die ik op dat moment in de klas heb. Hierin kan ik mijn eigen ideeën en creativiteit kwijt.

Mathijs | student

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van basisonderwijs: 

  • Academische pabo: wil jij je ontwikkelen tot een vakkundig basisschoolleraar en daarnaast meer wetenschappelijke kennis opdoen? Dan past deze opleiding misschien meer bij jou.
  • Leraar basisonderwijs (pabo):  wil jij je minder richten op de antroposofische mensbeeld en meer op het reguliere basisonderwijs? Lees dan de informatie over deze opleiding.
  • Docent Muziek: wil jij kinderen vooral begeleiden vanuit muziek, dans en beweging en vind je de antroposofische visie interessant? Bekijk dan of deze opleiding bij jou past.
  • Docent Dans en Euritmie: wil jij kinderen vooral begeleiden vanuit muziek, dans en beweging en vind je de antroposofische visie interessant? Bekijk dan of deze opleiding bij jou past.
  • Vaktherapie: wil je meer weten over de therapeutische werking van de verschillende kunstvormen? Check of deze opleiding bij jou past.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Vragen en persoonlijk studieadvies

Daira Visch

Het is belangrijk om te kiezen wat precies bij jou past. Daarom kun je voor persoonlijk studieadvies terecht bij Daira Visch via visch.d@hsleiden.nl. Zij neemt dan zo snel mogelijk telefonisch of via mail contact met je op.

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding Vrijeschool Pabo en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de intakeprocedure

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Vrijeschool Pabo voltijd | Inschrijven en toelating | Open Dag