Verder lezen over vrijeschoolonderwijs en het antroposofische gedachtengoed

Hulp bij je studiekeuze - Vrijeschool Pabo

Hoe kom je erachter of de Vrijeschool Pabo echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Kom kijken

Open Dag

Wil je kennismaken met de opleiding en de hogeschool, heb je vragen of twijfel je nog over je studiekeuze?

Bezoek de Open Dag

Meelopen bij de opleiding

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag en lessen eruit gaat zien als je studeert bij Vrijeschool Pabo in Leiden? Tijdens het Meelopen volg je een les samen met onze eerstejaarsstudenten. Denk aan een les pedagogiek, vormtekenen, didactiek of een combinatie daarvan in de vorm van een periodeles. Zo krijg je een indruk van de sfeer bij de opleiding en Hogeschool Leiden.  

Meld je aan voor het Meelopen 

Na je aanmelding voor het Meelopen neemt de opleiding contact met je op om een datum af te spreken.

Stel je vragen

Benjamin | student Vrijeschool Pabo voltijd - Hogeschool Leiden

Vraag het aan een student

Neem contact op met Benjamin, tweedejaarsstudent bij de voltijdopleiding, via [email protected].
 

Foto Anneleen Lucas

Persoonlijk studiekeuzeadvies

Het is belangrijk om een opleiding te kiezen die goed bij jou past. Daarom kun je voor persoonlijk studieadvies en met inhoudelijke vragen terecht bij Anneleen Lucas via [email protected]

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

De beroepsomgeving van een vrijeschool leerkracht is divers. Met jouw diploma ben je bevoegd als leerkracht in het basisonderwijs. Je kunt terecht bij zowel vrijescholen als reguliere basisscholen. Wil je liever lesgeven in het voortgezet onderwijs? Behaal na de opleiding ook je tweedegraads lesbevoegdheid. 

Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Mathijs | student

Bij deze opleiding leer je om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling op alle gebieden. Mijn lessen maak ik voor de kinderen die ik op dat moment in de klas heb. Hierin kan ik mijn eigen ideeën en creativiteit kwijt.

Mathijs | student

Ervaringen van studenten

 Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van basisonderwijs: 

  • Academische pabo: wil jij je ontwikkelen tot een vakkundig basisschoolleraar en daarnaast meer wetenschappelijke kennis opdoen? Dan past deze opleiding misschien meer bij jou.
  • Leraar basisonderwijs (pabo):  wil jij je minder richten op de antroposofische mensbeeld en meer op het reguliere basisonderwijs? Lees dan de informatie over deze opleiding.
  • Conservatorium Docent Muziek: wil jij kinderen vooral begeleiden vanuit muziek, dans en beweging en vind je de antroposofische visie interessant? Bekijk dan of deze opleiding bij jou past.
  • Docent Dans/Euritmie: wil jij kinderen vooral begeleiden vanuit muziek, dans en beweging en vind je de antroposofische visie interessant? Bekijk dan of deze opleiding bij jou past.
  • Vaktherapie: wil je meer weten over de therapeutische werking van de verschillende kunstvormen? Check of deze opleiding bij jou past.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Bekijk dan als laatste stap de informatie over de intakeprocedure

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud Vrijeschool Pabo voltijd | Inschrijven en toelating | Veelgestelde vragen