Studentzaken helpt iemand met een vraag op weg

Numerus fixus

Voor een aantal opleidingen hanteert Hogeschool Leiden een instellingsfixus. Dit betekent dat er voor deze opleidingen een maximum aantal studenten wordt toegelaten. De hogeschool wil hiermee haar kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de student borgen. Op deze pagina vind je een overzicht van de opleidingen waarop een numerus fixus van toepassing is.

Kwantiteit versus kwaliteit

Niet de kwantiteit, maar de kwaliteit is belangrijk. Wij willen onze studenten zo opleiden dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen, en tegelijk de menselijke maat voor onze medewerkers bewaken. De komende vier jaar (2012-2016) bevat daarom een dubbele opdracht: krimp in combinatie met groei. Krimp in aantallen, meer groei in kwaliteit.

Naast selectieve maatregelen (instellingsfixus) wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan intensieve voorlichting om potentiƫle studenten te stimuleren de juiste studiekeuze te maken. De juiste student op de juiste plek. Het toekomstbeeld voor 2016 is een hogeschool die voldoende ruimte biedt aan de studenten en medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Zodat het werkveld kan zeggen: "je moet ze van Hogeschool Leiden hebben'.

Tijdens studiejaar 2016-2017 geldt de instellingsfixus voor de volgende opleidingen:

Biologie en medisch laboratoriumonderzoek
Chemie
Opleiding tot Fysiotherapie
Opleiding tot Verpleegkundige
Toegepaste Psychologie

Meer informatie

Meer informatie over loten vind je bij DUO. Voor meer informatie over de procedure voor inschrijven kun je terecht bij de opleiding van jouw keuze.