Studentzaken helpt iemand met een vraag op weg

Studenten uit het buitenland

Als je je wilt inschrijven voor een bacheloropleiding aan Hogeschool Leiden, dan verloopt het aanmelden via Studielink. Heb je een buitenlands diploma of een buitenlands adres? Dan neemt Studentzaken van Hogeschool Leiden, na je aanmelding in Studielink, contact met je op over de verdere procedure.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma? Bekijk de toelatingseisen voor meer informatie over de toelaatbaarheid.

Kennis van Nederlandse taal

De opleidingen van Hogeschool Leiden zijn Nederlandstalig. Dat betekent dat je met een buitenlands of internationaal diploma alleen toegelaten wordt met een bewijs dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst. Bij een internationaal diploma kijken we of je het vak Nederlands hebt gevolgd en het niveau van dat vak ook voldoende is. Heb je een buitenlands diploma of is het vak Nederlands niet van het vereiste startniveau? Dan moet je in het bezit zijn van het diploma NT2 programma II voordat je met de opleiding kunt beginnen. Meer informatie over NT2.

Studiefinanciering

In bepaalde gevallen kun je ook met een niet-Nederlandse nationaliteit in aanmerking komen voor Nederlandse studiefinanciering. Check op de website van IB-groep of jij hiervoor in aanmerking komt.

Beurzen

Er bestaan beurzen voor buitenlandse studenten die in Nederland (willen gaan) studeren. Bekijk het overzicht van de beurzen.

Verblijf

Lees alle praktische informatie over je verblijf in het buitenland