Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Toegepaste Psychologie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor studiejaar 2022-2023.

Aanmelden

Wil je in september 2022 starten met de voltijdopleiding Toegepaste Psychologie? Bekijk of je voldoet aan onderstaande toelatingseisen en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 15 januari 2022). Na sluiting van de aanmeldperiode doorloop je de stappen van de verplichte decentrale selectieprocedure.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Decentrale selectie (numerus fixus)

De opleiding Toegepaste Psychologie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus). Voor collegejaar 2022-2023 kunnen er bij de opleiding Toegepaste Psychologie maximaal 252 studenten met de opleiding beginnen. De opleidingsplaatsen worden verdeeld via een decentrale selectieprocedure (een proces van selectie en plaatsing dat door de onderwijsinstelling zelf wordt uitgevoerd).

Bekijk de decentrale selectieprocedure

Let op: de uiterste aanmelddatum voor deze opleiding is 15 januari 2022. Heb jij je tijdig aangemeld via Studielink, dan ontvang je hierna via de mail meer informatie over het vervolg van de decentrale selectieprocedure. Houd daarom het mailadres (en bijbehorende spambox) dat je hebt doorgegeven in Studielink goed in de gaten.

Toelatingseisen

Je kunt worden toegelaten tot de voltijdopleiding Toegepaste Psychologie met:

  • een mbo-diploma op niveau 4.
  • een havodiploma, met profiel 'Natuur en Techniek', ‘Natuur en Gezondheid' of 'Economie en Maatschappij'.
  • een havodiploma met profiel 'Cultuur en Maatschappij' met minimaal Wiskunde A of B. NB: Hogeschool Leiden biedt geen bijscholing aan voor wiskunde.
  • een vwo-diploma met alle profielen

Let op: Voor deze opleiding geldt een decentrale selectieprocedure.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!

Jezelf optimaal voorbereiden op de studiekeuzecheck? Bekijk de pagina Hulp bij je studiekeuze.