Studentzaken

Inschrijven/toelating Fysiotherapie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor de opleiding Fysiotherapie voor het studiejaar 2017-2018.

De informatie over het studiejaar 2018-2019 is uiterlijk 1 oktober 2017 te vinden op deze pagina. Vanaf die datum kun je je ook aanmelden via Studielink.

Aanmelden via Studielink

Voor studiejaar 2017-2018 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de opleiding tot Fysiotherapeut.

Heb jij jezelf uiterlijk 15 januari 2017 aangemeld via Studielink en voldoe je aan onderstaande toelatingseisen? Doorloop dan tijdig de stappen van de verplichte decentrale selectieprocedure.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentinschrijving via  studentinschrijving@hsleiden.nl

Toelatingsvoorwaarden

Je bent toelaatbaar met elk havo- en vwo-diploma of met een mbo-diploma niveau 4. Dit geldt voor leerlingen die de vernieuwde Tweede Fase (vanaf 2007) volgen en voor leerlingen die eindexamen doen volgens het programma van de Tweede Fase die in 2006 of eerder is gestart. Met een gelijkwaardig diploma kan er misschien vrijstelling van deze eis worden verleend. Richt een verzoek aan de opleiding tot Fysiotherapeut via studeren@hsleiden.nl

Let op: Voor deze opleiding geldt een decentrale selectieprocedure.

Aanvullend advies

Hoewel Biologie niet tot de verplichte toelatingseisen behoort, raden we het wel aan om ervoor te zorgen dat je kennis van dit vak minimaal op havo-niveau is. Je kunt hiervoor onder andere het boek ‘Anatomie en fysiologie van de mens, L. Grégoire, A. van Straaten-Huygen en Rogier Trompert, Thieme Meulenhoff, Amersfoort' gebruiken of een cursus volgen bij  Boswell-Bèta.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentinschrijving@hsleiden.nl.

Let op: meld je op tijd aan bij Studielink om deel te kunnen nemen aan de decentrale selectie

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek én toelichting op de toetsonderdelen van het capaciteitenonderzoek.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentinschrijving. 
De kosten van boeken, syllabi en andere studiematerialen bedragen voor het eerste jaar van de opleiding ongeveer € 1.000,-. In de jaren daarna ligt dit bedrag ruim de helft lager. Voor het volgen van deze opleiding is het handig als je over een eigen laptop beschikt.

Goed beeld van de studie

Naast selectieve maatregelen wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan intensieve voorlichting om potentiële studenten te stimuleren de juiste studiekeuze te maken. Kiezen voor een opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Wij adviseren je daarom deel te nemen aan de Studiekeuzecheck. Wil je zelf ervaren of de opleiding tot Fysiotherapeut iets voor je is? Loop dan een dag mee met een student Fysiotherapie.