Studentzaken

Inschrijven/toelating Fysiotherapie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor de opleiding Fysiotherapie voor het studiejaar 2017-2018.

Aanmelden via Studielink

Wil je in september 2017 starten met de opleiding Fysiotherapie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk (uiterlijk 15 januari 2017) aan via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via  studentzaken@hsleiden.nl

Numerus fixus: decentrale selectie

De opleiding Fysiotherapie heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen (numerus fixus). Bij Hogeschool Leiden kunnen voor studiejaar 2017-2018 maximaal 170 studenten met de opleiding beginnen. De opleidingsplaatsen worden verdeeld via een decentrale selectieprocedure (een proces van selectie en plaatsing dat door de onderwijsinstelling wordt uitgevoerd).Na je aanmelding in Studielink word je door de opleiding nader geïnformeerd over de decentrale selectieprocedure.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent toelaatbaar met elk havo- en vwo-diploma of met een mbo-diploma niveau 4. Dit geldt voor leerlingen die de vernieuwde Tweede Fase (vanaf 2007) volgen en voor leerlingen die eindexamen doen volgens het programma van de Tweede Fase die in 2006 of eerder is gestart. Met een gelijkwaardig diploma kan er misschien vrijstelling van deze eis worden verleend. Richt een verzoek aan de opleiding tot Fysiotherapeut via studeren@hsleiden.nl

Let op: Voor deze opleiding geldt een decentrale selectieprocedure.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar  studentzaken@hsleiden.nl.

Let op: meld je op tijd aan bij Studielink om deel te kunnen nemen aan de decentrale selectie

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek én toelichting op de toetsonderdelen van het capaciteitenonderzoek.

Aanmelden via Studielink

Voor het studiejaar 2016-2017 kun je jezelf voor een studie aanmelden bij Studielink. Kijk hier voor de complete inschrijfinformatie.

Bij vragen over inschrijven kun je contact opnemen met Studentzaken via  studentzaken@hsleiden.nl

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken. 
De kosten van boeken, syllabi en andere studiematerialen bedragen voor het eerste jaar van de opleiding ongeveer € 1.000,-. In de jaren daarna ligt dit bedrag ruim de helft lager. Voor het volgen van deze opleiding is het handig als je over een eigen laptop beschikt.

Goed beeld van de studie

Naast selectieve maatregelen wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan intensieve voorlichting om potentiële studenten te stimuleren de juiste studiekeuze te maken. Kiezen voor een opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Wij adviseren je daarom deel te nemen aan de studiekeuzecheck. Wil je zelf ervaren of de opleiding tot Fysiotherapeut iets voor je is? Loop dan een dag mee met een student Fysiotherapie.