Studentinschrijving helpt iemand met een vraag op weg

Herinschrijving

Vervolg jij volgend jaar je opleiding? Dan is het belangrijk om je herinschrijving op tijd te regelen. Bekijk hieronder welke stappen je hiervoor moet zetten.

Waarom moet ik mij herinschrijven?

Je inschrijving is maximaal één jaar geldig. Als jij volgend studiejaar jouw opleiding voort wil zetten bij Hogeschool Leiden is het daarom belangrijk dat je een verzoek tot herinschrijving doet via Studielink.

Hoe werkt een herinschrijving?

Kies in je Studielink-account voor de link ‘Regel je herinschrijving’. Dit is zichtbaar onder ‘Je to-do lijst’.

Voor welke datum moet ik mij herinschrijven?

De inschrijving voor het studiejaar 2022-2023 start op 1 juni 2022 en sluit op sluit op 31 augustus 2022. Als jouw verzoek tot herinschrijving op 31 augustus 2022 nog niet via Studielink is ingediend dan heb je vanaf 1 september 2022 geen recht op toegang tot de lessen en de ICT-faciliteiten zoals de DLO en e-mail.

Bevestigen betaalgegevens

Je maakt je herinschrijving definitief door je betaalgegevens te bevestigen en de digitale machtiging te (laten) ondertekenen. De uiterste datum hiervoor is 31 augustus 2022.

Betalen via garantieverklaring / aanvraag factuur collegegeld

Betaal je met behulp van een garantieverklaring of een aanvraag factuur collegegeld? Zorg er dan voor dat je de aanwijzingen op het formulier goed doorleest en opvolgt. Alleen een origineel en compleet ingevuld formulier wordt in behandeling genomen.

Het formulier met je betaalgegevens dient uiterlijk op 31 augustus 2022 in het bezit zijn van Hogeschool Leiden. Je kunt het formulier op de volgende manieren bij aanleveren:

 • versturen via post ter attentie van Hogeschool Leiden, afdeling Studentinschrijving, Postbus 382, 2300 AJ Leiden;
 • inleveren bij de balie van de Servicedesk, F0.024.

Let op: zorg dat je het formulier tijdig verstuurt/inlevert bij de Servicedesk. Formulieren die na 31 augustus binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen. Dit geldt ook voor formulieren die per mail zijn verstuurd.

Ik ga niet verder studeren

Stop je of ben je klaar met je opleiding en wil je ingeschreven blijven tot 31 augustus? Dan hoef je niets te doen. Je inschrijving loopt automatisch af op 31 augustus. Studentinschrijving stuurt je wel berichten om je te herinneren. Die mag je dan natuurlijk negeren.

Ik twijfel over herinschrijving

 • Twijfel je omdat je een BSA verwacht?
  Het is aan te raden om toch een herinschrijving te doen. Mocht je een BSA ontvangen, dan wordt jouw herinschrijving alsnog ingetrokken door Hogeschool Leiden. Er worden dan uiteraard geen kosten voor het collegegeld in rekening gebracht.
 • Twijfel je of het je gaat lukken om af te studeren vóór 1 september?
  Het is aan te raden om je herinschrijving toch in orde te maken. Mocht na 1 september duidelijk worden dat jij bent geslaagd met een examendatum in augustus, dan trekt Hogeschool Leiden jouw herinschrijving voor je in. Er worden dan uiteraard geen kosten voor het collegegeld in rekening gebracht.
 • Twijfel je omdat je niet zeker weet of de studie bij je past?
  Het is belangrijk dat je voor 1 september voor jezelf de knoop doorhakt. Wanneer je jouw herinschrijving intrekt na 31 augustus dan brengt dit kosten met zich mee. Een herinschrijving indienen na 31 augustus is niet altijd mogelijk. Meer informatie over herinschrijven na 31 augustus vind je op de pagina Inschrijfregeling onder Tussentijdse herinschrijving. Bespreek je twijfels op tijd met je studiebegeleider, de decaan of andere mensen om je heen.

Vragen

Heb je vragen over je herinschrijving? Grote kans dat de Vraagbaak van Studielink je verder kan helpen.

Kom je er niet uit, stuur dan een mail met je vraag naar de medewerkers van Studentinschrijving, studentinschrijving@hsleiden.nl. Zij helpen je graag.