Studentinschrijving helpt iemand met een vraag op weg

Herinschrijving

Vervolg jij volgend jaar je opleiding? Dan is het belangrijk om je herinschrijving op tijd te regelen. Bekijk hieronder welke stappen je hiervoor moet zetten.

Waarom moet ik mij herinschrijven?

Je inschrijving is maximaal één jaar geldig. Als jij volgend studiejaar jouw opleiding voort wil zetten bij Hogeschool Leiden is het daarom belangrijk dat je een verzoek tot herinschrijving doet via Studielink.

Hoe werkt een herinschrijving?

Kies in je Studielink-account voor de link ‘Regel je herinschrijving’. Dit is zichtbaar onder ‘Je to-do lijst’.

Voor welke datum moet ik mij herinschrijven?

De inschrijving voor het studiejaar 2019-2020 sluit op 31 augustus 2019. Als jouw verzoek tot herinschrijving op 31 augustus 2019 nog niet via Studielink is ingediend dan heb je vanaf 1 september 2019 geen recht op toegang tot de lessen en de ICT-faciliteiten zoals Elo en e-mail.

Bevestigen betaalgegevens

Je maakt je herinschrijving definitief door je betaalgegevens te bevestigen en de digitale machtiging te (laten) ondertekenen.

Ik ga niet verder studeren

Stop je of ben je klaar met je opleiding en wil je ingeschreven blijven tot 31 augustus? Dan kun je dit als volgt doorgeven:

  1. Klik op de To Do actie ‘Regel je herinschrijving’.
  2. Selecteer de optie ‘Nee, ik wil me niet herinschrijven’.
  3. Bevestig je keuze.

Let op: als je je eerder dan 31 augustus wilt uitschrijven dan kun je dit aangeven door middel van een verzoek tot uitschrijving. Doe je een verzoek tot uitschrijving per 1 juli of 1 augustus dan heb je geen recht op restitutie van het collegegeld. Dit is wettelijk vastgelegd. Het is daarom noodzakelijk om een goede reden te hebben om toch uitgeschreven te worden. 

Collegegeld

Heb je vragen over het betalen van het collegegeld? Betaalt jouw werkgever het collegegeld of heb je een buitenlands rekeningnummer? Kijk dan op onze website voor de alternatieven.

Vragen

Heb je vragen over je herinschrijving? Grote kans dat de Vraagbaak van Studielink je verder kan helpen.

Kom je er niet uit, stuur dan een mail met je vraag naar de medewerkers van Studentinschrijving, studentinschrijving@hsleiden.nl. Zij helpen je graag.