Studentinschrijving helpt iemand met een vraag op weg

Herinschrijving

Vervolg jij volgend jaar je opleiding? Dan is het belangrijk om je herinschrijving op tijd te regelen. Bekijk hieronder welke stappen je hiervoor moet zetten.

Waarom moet ik mij herinschrijven?

Je inschrijving is maximaal één jaar geldig. Als jij volgend studiejaar jouw opleiding voort wil zetten bij Hogeschool Leiden is het daarom belangrijk dat je een verzoek tot herinschrijving doet via Studielink.

Hoe werkt een herinschrijving?

Kies in je Studielink-account voor de link ‘Regel je herinschrijving’. Dit is zichtbaar onder ‘Je to-do lijst’.

Voor welke datum moet ik mij herinschrijven?

De inschrijving voor het aankomende studiejaar start op 1 juni en sluit op 31 augustus. Als jouw verzoek tot herinschrijving op 31 augustus nog niet via Studielink is ingediend dan heb je vanaf 1 september geen recht op toegang tot de lessen en de ICT-faciliteiten zoals de DLO en e-mail. Dit geldt ook wanneer je wel een verzoek tot herinschrijving hebt ingediend en deze niet tijdig hebt afgerond door het bevestigen van de digitale machtiging.

Bevestigen betaalgegevens

Je maakt je herinschrijving definitief door je betaalgegevens te bevestigen en de digitale machtiging te (laten) ondertekenen. De uiterste datum hiervoor is 31 augustus.

Betalen via garantieverklaring / aanvraag factuur collegegeld
Betaal je met behulp van een garantieverklaring of een aanvraag factuur collegegeld? Zorg er dan voor dat je de aanwijzingen op het formulier goed doorleest en opvolgt. Alleen een origineel en compleet ingevuld formulier wordt in behandeling genomen.

Het formulier met je betaalgegevens dient uiterlijk op 31 augustus in het bezit zijn van Hogeschool Leiden. Stuur het formulier als PDF-bestand naar: [email protected].

Let op: zorg dat je het formulier tijdig instuurt. Formulieren die na 31 augustus binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen.

Ik ga niet verder studeren

Stop je of ben je klaar met je opleiding en wil je ingeschreven blijven tot 31 augustus? Dan hoef je niets te doen. Je inschrijving loopt automatisch af op 31 augustus. Studentinschrijving stuurt je wel berichten om je te herinneren. Die mag je dan negeren.

Ik twijfel over herinschrijving

  • Twijfel je omdat je een BSA verwacht?
    Het is aan te raden om toch een herinschrijving te doen. Mocht je een BSA ontvangen, dan wordt jouw herinschrijving ingetrokken door Hogeschool Leiden. Er worden dan geen kosten voor het collegegeld in rekening gebracht.
  • Twijfel je of het je gaat lukken om af te studeren vóór 1 september?
    Het is aan te raden om je herinschrijving toch in orde te maken. Mocht na 1 september duidelijk worden dat jij bent geslaagd met een examendatum in augustus, dan trekt Hogeschool Leiden jouw herinschrijving voor je in. Er worden dan geen kosten voor het collegegeld in rekening gebracht.
  • Twijfel je omdat je niet zeker weet of de studie bij je past?
    Het is belangrijk dat je voor 1 september voor jezelf de knoop doorhakt. Wanneer je jouw herinschrijving intrekt na 31 augustus dan brengt dit kosten met zich mee. Een herinschrijving indienen na 31 augustus is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Meer informatie over herinschrijven na 31 augustus vind je op de pagina Inschrijfregeling onder het kopje Tussentijdse herinschrijving. Bespreek je twijfels op tijd met je studiebegeleider, de decaan of andere mensen om je heen.

Vragen

Heb je vragen over je herinschrijving? Grote kans dat de Vraagbaak van Studielink je verder kan helpen.

Kom je er niet uit, stuur dan een mail met je vraag naar de medewerkers van Studentinschrijving, [email protected]. Zij helpen je graag.