Studentinschrijving helpt iemand met een vraag op weg

Toelatingsonderzoek 21+ - start studie in september

Als je niet in het bezit bent van één van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder*, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen (via Aob Compaz). Uit welke onderdelen dit capaciteitenonderzoek bestaat, verschilt per opleiding. Ook kan het zijn dat er voor de opleiding van jouw keuze aanvullende onderdelen van toepassing zijn.

Vanaf uiterlijk 15 november 2022 vind je op deze pagina meer informatie over de inhoud van het Toelatingsonderzoek 21+ voor de start in september 2023** en hoe je je hiervoor aan kunt melden.

Let op: soms gelden er voor een opleiding aanvullende toelatingseisen. Bekijk daarom altijd de pagina Inschrijven en toelating van de opleiding van je keuze.

* Voor de opleidingen Docent Muziek en Docent Dans/Euritmie geldt er een wettelijke uitzondering. Bij deze opleiding kun je al een capaciteitenonderzoek aanvragen als je bij aanvang van de studie 18 jaar of ouder bent.

** Ben je van plan om in februari 2023 te starten met de studie? Bekijk dan de informatie over het Toelatingsonderzoek 21+ - start studie in februari