Studenten werken in het laboratorium

Hulp bij je studiekeuze - Chemie

Hoe kom je erachter of Chemie studeren echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Chemie en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus, proef de sfeer en bezoek de labs. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding Chemie zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Kom Proefstuderen

Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de opleiding. Je volgt een speciaal samengesteld programma waarbij je start met een stuk theorie. Daarna voer je een experiment uit in het laboratorium. Ook heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding en of de manier van onderwijsgeven bij je past. De eerstvolgende mogelijkheden om te komen Proefstuderen zijn:

Loop een dagje mee met een student

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag eruit gaat zien als je bij de opleiding Chemie in Leiden gaat studeren? Tijdens het Meelopen ga je op pad met een eerstejaars studiegroep. Zij nemen je mee bij het bestuderen van de theorie en laten je ervaren hoe het is om in een laboratorium te werken. 

Meld je aan voor een dagje meelopen bij de opleiding Chemie.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als chemisch analist ga je aan het werk in een vakgebied dat nooit stil staat. Bekijk op de opleidingspagina van Chemie welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Wil je zeker weten of een Chemie-opleiding iets voor jou is? Download de gratis studiekeuze-app Prapp!. Hiermee onderzoek je met behulp van verschillende interactieve games welke Nederlandse opleidingen en toekomstmogelijkheden er zijn op het gebied van Life Science.

Karsten Kaspers | docent Chemie

Chemici zijn kritisch en nieuwsgierig. Je wilt weten hoe dingen werken, durft vragen te stellen en je bent flexibel: een experiment gaat niet altijd zoals je misschien verwacht.

Karsten Kaspers | docent Chemie

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Life Sciences en ICT:

  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek: lijkt het je interessant om DNA-sporen te onderzoeken om misdaden te helpen oplossen? Misschien is deze opleiding dan een betere match.
  • Hbo Bio-informatica: is biologie je lievelingsvak, maar werk je liever achter de computer dan in een lab? Bekijk dan ook wat deze opleiding jou te bieden heeft.
  • Exactwatjezoekt.nl: via deze site kun je ontdekken welke bèta- en techniekopleidingen er zijn in Nederland.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud hbo Chemie | Inschrijven en toelating