Opleiding tot verpleegkundige

Hulp bij je studiekeuze - Opleiding tot Verpleegkundige voltijd

Hoe kom je erachter of de hbo-opleiding verpleegkunde bij Hogeschool Leiden echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Verpleegkunde en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus, proef de sfeer en bezoek de labs. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Kom Proefstuderen

Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de lessen in het eerste jaar van de voltijdopleiding. Zo kun je zelf ervaren of de opleiding en de manier van onderwijsgeven bij je passen. Verder heb je ruim de mogelijkheid om vragen te stellen. De eerstvolgende mogelijkheid om te komen proefstuderen is helaas nog niet bekend. Houdt deze site in de gaten voor nieuwe mogelijkheden. 

Stel je vragen aan het voorlichtingsteam

Denk je erover na om de voltijdopleiding Verpleegkunde te volgen? Van de Open Dag tot het regelen van je inschrijving: bij het voorlichtingsteam kun je terecht voor al jouw vragen.

Hogeschool Leiden

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van tevoren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Hogeschool Leiden

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

Rebecca | afgestudeerd verpleegkundige en casemanager

Tijdens het afstuderen kwamen veel van mijn medestudenten terecht bij een zorginstelling of ziekenhuis. Ik deed mijn afstudeeronderzoek bij de hogeschool, bij het lectoraat Sociale Innovatie & Ondernemerschap. Over het onderzoek wat ik hier eerder had gedaan was de lector tevreden. Daardoor was ik van harte welkom.

Rebecca | afgestudeerd verpleegkundige en casemanager

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Met een Bachelor degree van de Opleiding tot Verpleegkundige voldoe je aan de EU-richtlijnen. Dat betekent dat je overal in de Europese Unie als verpleegkundige kunt werken in de gezondheidszorg. Wat wordt jouw baan? Bekijk op onze opleidingspagina welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare varianten/opleidingen op het gebied van Gezondheidszorg:

  • Opleiding tot Fysiotherapeut: bij deze opleiding word je specialist op het gebied van menselijk bewegen. 
  • Vaktherapie: wil jij liever mensen sterker maken met behulp van beeldende kunst, muziek of spraak- en drama? Neem dan een kijkje bij deze opleiding.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding? Doorloop dan als laatste stap de Studiekeuzecheck.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Opleiding tot Verpleegkundige voltijd | Inschrijven en toelatingVeelgestelde vragen