Studentinschrijving

Studiekeuzecheck Opleiding tot Verpleegkundige

Verpleegkunde is een prachtig beroep. Tegelijkertijd vraagt het van jou veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen om alles te leren wat je nodig hebt om verpleegkundige te worden. Om een bewuste studiekeuze te maken, doorloop je voor de opleiding Verpleegkunde een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en het beroep en zie je of de opleiding voor jou een goede keuze is.

Heb je je ook aangemeld voor een andere opleiding bij Hogeschool Leiden? Dan doorloop je voor iedere opleiding afzonderlijk een instroomtraject.

Procedure Studiekeuzecheck (SKC)

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging (op het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink) voor deelname aan de Studiekeuzecheck. De Studiekeuzecheck van de Opleiding tot Verpleegkundige bestaat uit 2 onderdelen:

  • Het invullen van de digitale Leidse Scan voor Motivatie (LSM) (duur: ongeveer 1 uur).
    De LSM bestaat uit het online beantwoorden van een aantal vragen. Hierbij wordt gekeken naar je motivatie en in hoeverre je je hebt verdiept in de studie.

  • Het voorbereiden van, en deelnemen aan de SKC-dag (duur: ongeveer 4 uur).
    Tijdens de SKC-dag maak je kennis met de opleiding, je toekomstige medestudenten en ervaar je hoe het onderwijs op de opleiding is (lessen en colleges) en hoe er wordt getoetst. Je bereidt de SKC-dag thuis voor (onder andere door het bestuderen van enkele artikelen). Meer informatie hierover ontvang je per mail, uiterlijk twee weken voor de SKC-dag. Je kunt je voorkeur voor een SKC-dag aangeven. Je kunt alleen deelnemen aan de SKC-dag, nadat je de LSM hebt ingevuld en ingediend (uiterlijk 31 mei 2019).

Let op: deelname aan beide onderdelen is voor deze opleiding verplicht. Doe je dit niet of niet op tijd, dan ben je voor collegejaar 2019-2020 niet toelaatbaar voor de opleiding tot Verpleegkundige. Alle communicatie over de Studiekeuzecheck ontvang je via het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink. Check je email daarom regelmatig. Ontvang je geen email? Controleer dan je spambox en neem wanneer nodig contact met ons op via info@hsleiden.nl of 071 5188 900.

Belangrijke data

  • 1 mei 2019: deadline aanmelden voor opleiding in Studielink 
  • 31 mei 2019: deadline invullen en indienen van (digitale) Leidse Scan voor Motivatie (LSM)
  • 5 april, 5 juni & 21 juni 2019: SKC-dag (je krijgt de mogelijkheid je voorkeur door te geven na het invullen van de LSM) 

Studieadvies

Nadat je de volledige Studiekeuzecheck hebt afgerond, ontvang je binnen twee weken na de SKC-dag per e-mail een persoonlijk advies vanuit de opleiding (positief, twijfel of negatief) over de mate waarin de Opleiding tot Verpleegkundige voor jou een geschikte keuze lijkt. Dit advies is niet bindend, het helpt jou te bepalen of de opleiding bij je past.

Voorbereiding Studiekeuzecheck

Wil jij jezelf optimaal voorbereiden op de Studiekeuzecheck? Bekijk de website, bezoek de Open Dag, kom Proefstuderen en doe de Reality Check!

Bekijk overige informatie over inschrijven en toelating
Bekijk informatie over inhoud opleiding