Studentinschrijving

Studiekeuzecheck Opleiding tot Verpleegkundige

Verpleegkunde is een prachtig beroep. Tegelijkertijd vraagt het van jou veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen om alles te leren wat je nodig hebt om verpleegkundige te worden. Om een bewuste studiekeuze te maken, doorloop je voor de opleiding Verpleegkunde een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en het beroep en zie je of de opleiding voor jou een goede keuze is.

Heb je je ook aangemeld voor een andere opleiding bij Hogeschool Leiden? Dan doorloop je voor iedere opleiding afzonderlijk een instroomtraject.

Procedure Studiekeuzecheck (SKC)

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging (op het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink) voor deelname aan de Studiekeuzecheck. De Studiekeuzecheck van de Opleiding tot Verpleegkundige bestaat uit verschillende onderdelen. Dit is afhankelijk van de datum waarop jij jezelf via Studielink hebt aangemeld voor deze opleiding.

  • Heb jij uiterlijk 1 mei 2019 een verzoek tot inschrijving voor de Opleiding tot Verpleegkundige ingediend via Studielink? Lees meer over de procedure van de Studiekeuzecheck en wat er van jou verwacht wordt.
  • Heb jij jezelf ná 1 mei 2019 aangemeld voor de Opleiding tot Verpleegkundige ? Lees meer over de procedure van de Studiekeuzecheck en wat er van jou verwacht wordt.

* De aanmeldtermijn van de Opleiding tot Verpleegkundige liep tot en met 1 mei 2019. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je op de website rijksoverheid.nl en in onze inschrijfregeling ( pdf, 320 KB ) (artikel 8). Vragen? Neem dan contact op met Studentinschrijving via studentinschrijving@hsleiden.nl.

Voorbereiding Studiekeuzecheck

Wil jij jezelf optimaal voorbereiden op de Studiekeuzecheck? Bekijk de website en doe de Reality Check!

Bekijk overige informatie over inschrijven en toelating
Bekijk informatie over inhoud opleiding