Leraar basisonderwijs kleine tafel

Iets voor jou?

Wat maakt een leraar een goede leraar? En hoe word je zelf zo’n goede leraar? Tijdens de opleiding bieden we je de meest actuele kennis en inzichten, en helpen we je jouw eigen ontwikkeling als mens en leraar vorm te geven.
We verwachten van onze studenten een goede algemene ontwikkeling, doorzettingsvermogen en leergierigheid. Als toekomstig leraar ben je nieuwsgierig. Naar je medemens, de wereld om je heen en vooral naar kinderen.

Een dag meelopen op een basisschool en de leerkrachten te spreken helpt om een meer accuraat, realistisch beroepsbeeld te krijgen. We adviseren dit zeker te doen.

Heb jij een baan in het onderwijs en een afgeronde hbo- of wo-opleiding? Dan is het zij-instroomtraject wellicht ook een optie voor jou. Het aanmelden hiervoor verloopt via jouw school/werkplek.

Een leerkracht op niveau!

Wij staan voor kwalitatief goed onderwijs. Hierdoor vragen wij van onze studenten een hoog instroomniveau voor taal en rekenen. Landelijk geldt er een verplichte rekentoets in het eerste jaar, als opleiding kennen wij ook een HBO-taaltoets. Wie goed voorbereid de rekentoets wil doen, volgt de zomercursus. Een week lang krijg je college in rekenen en wiskunde, de rekentoets wordt daarna afgenomen. Haal je deze toets in het eerste studiejaar niet, dan moet je onze opleiding verlaten. Deelname aan de zomercursus is niet verplicht, het vergroot de kans op slagen natuurlijk wel. De taaltoets kent een online leeromgeving, en kun je  zelfstandig doen.

Lees meer over de zomercursus