Leraar basisonderwijs kleine tafel

Iets voor jou?

Wat maakt een leraar een goede leraar? En hoe word je zelf zo’n goede leraar? Tijdens de opleiding bieden we je de meest actuele kennis en inzichten, en helpen we je jouw eigen ontwikkeling als mens en leraar vorm te geven.
We verwachten van onze studenten een goede algemene ontwikkeling, doorzettingsvermogen en leergierigheid. Als toekomstig leraar ben je nieuwsgierig. Naar je medemens, de wereld om je heen en vooral naar kinderen.

Een dag meelopen op een basisschool en de leerkrachten te spreken helpt om een meer accuraat, realistisch beroepsbeeld te krijgen. We adviseren dit zeker te doen.

Heb jij een baan in het onderwijs en een afgeronde hbo- of wo-opleiding? Dan is het zij-instroomtraject wellicht ook een optie voor jou. Het aanmelden hiervoor verloopt via jouw school/werkplek.

Een leerkracht op niveau!

Wij staan voor kwalitatief goed onderwijs. Hierdoor vragen wij van onze studenten een hoog instroomniveau voor taal en rekenen. Als eerstejaars pabo-student ben je verplicht om in je eerste jaar de basisvaardigheidstoetsen rekenen en de HBO-taaltoets te behalen.

Lees meer over de verplichte  taal- en rekentoetsen en bekijk hoe jij jezelf nu al kunt voorbereiden.