Studentinschrijving helpt iemand met een vraag op weg

Toelatingsonderzoek 21+ - start studie in februari

Als je niet in het bezit bent van één van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder*, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen (via Aob Compaz). Uit welke onderdelen dit capaciteitenonderzoek bestaat, verschilt per opleiding.

Bekijk onderdelen Toelatingsonderzoek 21+ per opleiding ( pdf, 145 KB )

Let op: soms gelden er voor een opleiding aanvullende toelatingseisen. Bekijk daarom altijd de pagina Inschrijven en toelating van de opleiding van je keuze.

Ben je van plan om in september 2021 te starten met de studie? Bekijk dan de informatie over het Toelatingsonderzoek 21+ - start studie in september

Capaciteitenonderzoek Aob Compaz

Het capaciteitenonderzoek dat wordt afgenomen door Aob Compaz geeft inzicht in jouw leervermogen. De onderdelen die je hierbij doorloopt verschillen per opleiding.

Bekijk informatieflyer over Aob Compaz capaciteitenonderzoek ( pdf, 241 KB )

Werkwijze

Het onderzoek start met een kort intake gesprek waarin je achtergrond en de aanleiding voor dit onderzoek worden besproken. Direct aansluitend vindt een diagnostisch capaciteitenonderzoek plaats op een kantoor van Aob Compaz (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Zwolle).

Aob Compaz werkt zoveel mogelijk met online testafnames. Direct aansluitend op het onderzoek bespreekt de adviseur de resultaten en de conclusie met jou. Het totale onderzoek neemt ongeveer een dagdeel in beslag. Vergeet niet je legitimatiebewijs mee te nemen.

Aanmelden

Je meldt je aan via de website www.aobcompaz.nl. Klik op de knop aanmelden (rechts onderin de hoek van de pagina). Vervolgens krijg je een betalingsverzoek en wanneer je dit hebt afgehandeld volgt de planning van het onderzoek.

Let op: per opleiding geldt er een uiterlijke aanleverdeadline voor het rapport met de resultaten van het capaciteitenonderzoek. Zorg daarom dat je het capaciteitenonderzoek tijdig aanvraagt.

Kosten

De prijs bedraagt in 2021 € 295,- (incl. BTW), na aanmelding via de website van Aob-Compaz ontvang je een betalingsverzoek en wanneer betaald is, volgt de planning van het onderzoek.

Uitslag toelatingsonderzoek 21+

De examencommissie van de opleiding neemt de beslissing of je tot de opleiding wordt toegelaten. De uitslag hiervan ontvang je per post.
Belangrijk om te weten: een positief besluit betekent niet dat je bent ingeschreven voor de opleiding. De informatie over de geldende inschrijfprocedure vind je op de pagina Inschrijven en toelating van de opleiding zelf. Je kunt pas deelnemen aan de opleiding als jouw inschrijving tijdig compleet is.  

Vragen?

Heb je vragen met betrekking tot het capaciteitenonderzoek van Aob Compaz, neem dan contact op met team onderwijs van Aob Compaz, via 088-2701230 of onderwijs@aob-compaz.nl. Voor andere vragen kun je terecht bij de afdeling Studentinschrijving, via studentinschrijving@hsleiden.nl.