Kunstzinnige therapie opleiding

Opbouw studie Kunstzinnige Therapie

Aan het begin van de vierjarige studie Kunstzinnige Therapie kies je jouw richting. De hele opleiding werk je aan jouw scholing in beeldende kunsten, muziek of spraak & drama. Ook werk je aan therapeutische methodes, aan jouw ontwikkeling als professional en verdiep je jezelf in menskunde. Het programma bestaat uit verschillende onderwijsvormen zoals groepsopdrachten, colleges, atelierwerk, trainingen, stages en zelfstudie.

Studiebegeleiding

Tijdens de gehele studie kun je rekenen op de steun van docenten. In de loop van het eerste jaar heb je tenminste vier gesprekken met jouw studiebegeleider.

Studieadvies

Tijdens het propedeusejaar krijg je een studieadvies. Haal je in dit eerste jaar minder dan 46 studiepunten (EC)? Dan wordt dat een bindend afwijzend studieadvies en mag je de studie niet voortzetten aan Hogeschool Leiden. Als je niet mag doorgaan, dan kijken we samen naar een andere geschikte studie.

"Muziek is mijn leven, en daar wilde ik in mijn studie graag iets mee doen. Omdat ik niet uitblink in één instrument, en eigenlijk meer geïnteresseerd ben in de werking van muziek, kwam ik terecht bij Kunstzinnige Therapie. Het komt goed van pas dat ik kan zingen en verschillende instrumenten bespeel, ik kan dan later meerder instrumenten inzetten in mijn therapie. De antroposofische benadering vind ik erg interessant, want je krijgt hierdoor een vollediger mensbeeld. Ik heb ontdekt dat er meer is dan meten en wegen. Het is vooral belangrijk om samen met cliënten een goede therapie te vinden en niet zelf te bedenken wat mensen nodig hebben."

Melanie Buist, student Kunstzinnige Therapie