Studentinschrijving

Inschrijven en toelating opleiding Vaktherapie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor studiejaar 2022-2023. De informatie over studiejaar 2023-2024 is uiterlijk 1 oktober te vinden op deze pagina. Vanaf deze datum kun je je ook aanmelden via Studielink.

Aanmelden

Voor de start in september 2022 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor flexibele deeltijdopleiding. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je in de inschrijfregeling.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelating

Met een diploma vwo, havo of mbo (niveau 4) of gelijkwaardig diploma voldoe je aan de algemene vooropleidingseisen van de opleiding Vaktherapie.

Daarnaast is er voor de opleiding Vaktherapie ook een aanvullende toelatingseis van toepassing. Deze aanvullende toelatingseis bestaat uit een matchingsbijeenkomst (verplicht). Bekijk de informatie over de matchingsbijeenkomst voor de verschillende opleidingsrichtingen:

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Nederlandse taal

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk. Voor anderstalige studenten geldt het niveau van het staatsexamen Nederlandse Taal (NT2) programma II.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Voor het eerste studiejaar van de opleiding bedragen de kosten van boeken en de aanschaf van de basismaterialen voor de opleidingsrichtingen Spraak- en dramatherapie en Muziektherapie ongeveer 350,- euro en voor de opleidingsrichting Beeldende therapie rond de 600,- euro.  

De kosten voor de boeken in de vervolgjaren komen voor de opleidingsrichtingen Spraak- en dramatherapie en Muziektherapie uit op ongeveer 150,- euro en voor de opleidingsrichting Beeldende therapie op rond de 300,- euro. 

Voor de opleidingsrichting Muziektherapie zijn er nog aanvullende kosten afhankelijk van welke instrumenten je kiest.

Inhoud opleiding Vaktherapie | Hulp bij studiekeuze | Veelgestelde vragen