Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn studenten

Opleidingsvarianten

De lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn wordt in twee varianten aangeboden: een bacheloropleiding (BA) en een Associate degree of Education (Ad). De bacheloropleiding duurt vier jaar en de Associate degree opleiding duurt twee jaar. Afhankelijk van je vooropleiding kun je de opleiding versneld doorlopen.

Bachelordiploma leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Als leraar Gezondheidszorg en Welzijn heb je, na het behalen van je bachelordiploma, een tweedegraads bevoegdheid. Naast het primair proces van een leraar wordt van je verwacht dat je een leidende rol kan innemen in het ontwikkelen en/of onderzoeken van onderwijs.

Associate degree leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Wil je graag les gaan geven in het mbo, maar er niet zo lang voor studeren? Of je vindt de overstap van mbo naar hbo te groot? Dan biedt het Associate degree programma uitkomst. In twee jaar tijd word je opgeleid als onderwijs ondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn. Met een Associate degree kun je aan de slag als onderwijsondersteuner op niveau 2. Je voert zelfstandig lessen uit als instructeur, trainer van beroepsvaardigheden of als praktijkopleider.

Alumni-netwerk

Na het behalen van je bachelordiploma, kun je je verder ontplooien. Dat kan bijvoorbeeld door een masteropleiding te volgen. Wij houden contact door middel van een alumni-netwerk, waarvoor studenten een uitnodiging krijgen zodra ze afstuderen. Hierdoor blijf je als afgestudeerde student op de hoogte van ontwikkelingen, ontvang je uitnodigingen voor bijeenkomsten en kun je online ervaringen uitwisselen. Sommige alumni zijn betrokken bij het curriculum van de lerarenopleidingen als werkveldvertegenwoordiger in de beroepenveldcommissie of als praktijkopleider bij het werkplekleren. Andere alumni zien we terug in de rol van praktijkopleider van onze studenten.