Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn

Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn

Ben jij geïnteresseerd in gezondheid, gezond gedrag en het welzijn van mensen? En lijkt het jou leuk om jongeren te laten nadenken over hun leefstijl en ‘het zorg en welzijn’ van zieke en gezonde mensen? Binnen de Tweedegraads Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn verdiep je je in onderwerpen als pathologie, communicatie, voorlichting, preventie en seksualiteit en geef je hier les over.

Wil je liever kijken dan lezen? Bekijk of een toekomst in het (v)MBO iets voor jou is!

Wat doet een leraar Gezondheidszorg en Welzijn?

De lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn leidt op tot leraar voor het beroepsonderwijs oftewel (v)mbo. Een leraar Gezondheidszorg en Welzijn begeleidt leerlingen in hun opleiding, stage of werk. Je ondersteunt hen bij de juiste beroepskeuze in de sector gezondheidszorg of welzijn. In beroepsopleidingen van het mbo geef je bijvoorbeeld les binnen de opleiding tot verpleegkundige, verzorgende of maatschappelijke dienstverlening. Binnen het vmbo kan je lesgeven in de sector Zorg en Welzijn. Daarnaast heb je als leraar Gezondheidszorg en Welzijn oog voor wat er in deze sector afspeelt, waardoor je in je lessen goede praktijkvoorbeelden kan geven.

Carrière en toekomst leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Je kunt als leraar aan de slag binnen het mbo of beroeps- en volwasseneducatie en in het vmbo. Ook vinden onze alumni werk als praktijkopleider in een zorginstelling of ziekenhuis of als leraar in het praktijkonderwijs.

Voor cijfers over het arbeidsmarktperspectief, maar ook over studenttevredenheid en studiesucces kun je terecht op de website van Studiekeuze123.

Door de nieuwe profielen in het vmbo heb je een bekwaamheidserkenning nodig om als docent Uiterlijke Verzorging les te mogen geven binnen het profiel Zorg en Welzijn.  Lees meer over de  bijscholing Uiterlijke Verzorging voor vmbo-docenten