Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn studenten

Lerarenopleidingen: Omgangskunde en Gezondheidszorg en Welzijn

Wil jij een van de opleidingen van lerarenopleiding Omgangskunde en lerarenopleiding Gezondheidzorg en Welzijn volgen? Ben jij nieuwsgierig welk opleiding en vorm het beste bij jou past? Op deze pagina vergelijken wij die voor jou.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen in de studiegids.  ( pdf, 2.61 MB )

Docentenopleiding Omgangskunde

Docentenopleiding Gezondheidszorg en welzijn

Wil je werken in het vmbo of mbo? Heb je oog voor wat jongeren wél kunnen en wil jij ze hierin begeleiden? Sta je stevig in je schoenen en ben je tegelijkertijd ook sensitief? Bijvoorbeeld dat je het aanvoelt als een leerling niet goed in zijn/haar vel zit. Met de Tweedegraads Lerarenopleiding Omgangskunde maak je een goede start!

Wil je werken in het vmbo of mbo? Ben jij geïnteresseerd in gezondheid, gezond gedrag en het welzijn van mensen? Lijkt het jou leuk om jongeren uit te dagen om na te denken over deze thema’s en hoe het zit met hun eigen leefstijl? Ben jij degene die in stressvolle situaties het hoofd koel weet te houden en die aanvoelt wat iemand op dat moment nodig heeft? Met de Tweedegraads Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn maak je een goede start!

Voltijd

Binnen de voltijdopleiding ga je aan de slag met het beroep door middel van leeruitkomsten. Je krijgt je juiste begeleiding en structuur aangeboden om je opleiding te volbrengen. De studenten voltijd zijn studenten die van de Havo of het MBO komen.

Lees meer over de voltijdsopleiding Omgangskunde.

Lees meer over de voltijdsopleiding Gezondheidszorg en Welzijn.

Associate degree

Binnen de voltijdopleiding (AD) ga je aan de slag met het beroep door middel van leeruitkomsten. Je krijgt je juiste begeleiding en structuur aangeboden om je opleiding te volbrengen. De studenten voltijd zijn studenten die van de Havo of het MBO komen.

Lees meer over de assiociate degree-opleiding Omgangskunde.

Lees meer over de assiociate degree-opleiding Gezondheidzorg en Welzijn.

Flexibele deeltijd

Tijdens iedere fase van de flexibele deeltijdopleiding werk je met ‘leeruitkomsten’. Hierbij maak je het resultaat van wat je hebt geleerd (leerervaringen) meetbaar. Afhankelijk van jouw leervoorkeur kies je per onderwijsonderdeel welke manier van leren (leerpaden) het beste bij jou past: contactonderwijs, digitale leerpaden of werkplekleren.

De studenten flexibele deeltijd zijn volwassen studenten die zich willen laten omscholen of bijscholen. Doordat de opleiding flexibel is ingericht is er veel ruimte om werk, studie en privé te combineren.

Lees meer over de flexibele deeltijdopleiding Omgangskunde.

Lees meer over de flexibele deeltijdopleiding Gezondheidzorg en Welzijn.

Kopopleiding

Kopopleiding Omgangskunde Kopopleiding Gezondheidzorg en Welzijn

Heb je een hbo- of wo-bachelor afgerond van één van de volgende vooropleidingen: Toegepaste Psychologie, Sociaal Werk, SPH, MWD, CMV, HRM, Personeel en Arbeid, Creatieve therapie, Pedagogiek of Psychologie? Dan kom je in aanmerking voor de eenjarige kopopleiding Leraar Omgangskunde.

Lees meer over de kopopleiding Omgangskunde.

Met een hbo-v diploma kun je de Kopopleiding Gezondheidszorg en Welzijn volgen. Je diploma mag niet ouder zijn dan vijf jaar. Indien dit wel het geval is, moet je kunnen aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante en recente werkervaring hebt. 

Lees meer over de kopopleiding Gezondheidzorg en Welzijn.

 

Meer weten?

Twijfel je nog over je opleidingskeuze of heb je vragen over een of meerdere van de lerarenopleidingen van Hogeschool Leiden? Bezoek de (Online) Open Dag!