Evert de Graaf| Docent Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn| Hogeschool Leiden

"De dagelijkse dingen die ik tegenkom, verwerk ik in mijn lessen"

Evert de Graaf combineert het lesgeven als docent bij het ROC met een baan als thuisverpleegkundige. Lees meer over zijn ervaringen bij de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn.

"Ik ben ooit begonnen als kinderverpleegkundige, en via meerdere banen steeds wel in de zorg gebleven. Toch merkte ik dat het lesgeven me steeds meer begon te trekken. In mijn werk nam ik die rol al snel op me, en later ben ik ook gastdocent geworden." 

"Ik sta nu 18 uur voor de klas om studenten alle aspecten van verpleegkunde bij te brengen. De combinatie van lesgeven als thuisverpleegkundige werken, heeft een groot voordeel. De dagelijkse dingen die ik daarin tegenkom, verwerk ik in mijn lessen. En ik blijf als vanzelf op de hoogte van wat er in de praktijk gaande is. De theorie die ik krijg tijdens de opleiding sluit ook goed aan bij die actuele ontwikkelingen."

Wat komt er kijken bij het volgen van deze opleiding?

"De opleiding is een behoorlijke tijdsinvestering en vraagt ook het nodige van jezelf. Je moet je zaken goed bijhouden. De lat ligt hoog en het is intensief, maar met steun van je groep (met een behoorlijk diverse achtergrond) en door het persoonlijke contact is dat goed te doen."

"Ervaring en enthousiasme is één ding, echt goed les geven iets anders. Dat merk ik in mijn huidige baan op het ROC!"

Evert de Graaf

Wat levert het op?

"De meerwaarde van deze opleiding zit ‘m voor mij in verschillende dingen. Mijn lessen zijn afwisselender geworden. Ik zie de verschillende leerstijlen bij mijn leerlingen en weet hoe ik daarop kan anticiperen. Ook ben ik op de hoogte van de laatste inzichten uit het vakgebied. De lerarenopleiding brengt me verder. Ik krijg uitdaging en afwisseling in mijn werk. Dat is inspirerend!"

Lees meer over de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn

Nog meer weten?

Wil je meer weten over een van deze opleidingen? Bekijk dan de opleidingspagina van de Lerarenopleiding Omgangskunde of de opleidingspagina van de Lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn