Informatica studenten in de klas

Business Datamanagement

Bij de specialisatie Business Datamanagement leer je hoe je met slim en goed gebruik van data, mensen en organisaties beter laat presteren. Hiervoor ontsluit je en analyseer je verschillende databronnen, combineer je bedrijfsdata met big data, ontwerp en implementeer je nieuwe data-architecturen en bouw je oplossingen waarmee complexe data voor organisaties inzichtelijk worden. Een breed scala aan technieken komt voorbij, van verschillende soorten databasesystemen tot machine learning en van data governance tot business intelligence tooling. Ook leer je hoe je er voor zorgt dat jouw oplossing in gebruik wordt genomen: je leert werkzaamheden te plannen en adequate afspraken te maken met klanten en collega’s.

Competenties Business Datamanager

Als Business Datamanager ben je analytisch ingesteld en in staat planmatig te werken. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je kunt goed buiten kaders denken èn weet anderen enthousiast te maken voor jouw ideeën.

Carrière en toekomst Business Datamanager

De specialisatie biedt je de basis waarmee je op de arbeidsmarkt in veel richtingen aan de slag kunt. Beroepen waar je bij deze specialisatie aan kunt denken zijn business intelligence consultant, data analist en Big Datamanager. Steeds meer organisaties zien het belang in van data en voor Business Datamanagers zijn er dan ook veel mogelijkheden bij diverse organisaties, profit en non profit en van midden-en kleinbedrijf tot multinational.

"Ik werk voor Getronics Pink Roccade, een van de grootste detacheringbureaus op het gebied van automatisering in Nederland. Mijn rol is op dit moment die van service level manager bij het Ministerie van Defensie. Ik maak afspraken over het beheer van informatiesystemen die bij defensie worden gebruikt. Binnenkort krijg ik een andere functie binnen Getronics en word ik consultant. Ik ga dan bedrijven adviseren en begeleiden op het gebied van automatiseringssystemen. Samen met de klant bekijk ik de wensen en vragen die er zijn, en vervolgens zorg ik ervoor dat ze een systeem krijgen dat in hun behoefte voorziet. Zo'n adviserende functie, waarbij ik mijn kennis over ontwikkeling en beheer van informatiesystemen kan inzetten, heb ik het liefst."

Valeria Hijnberg, afgestudeerd bij de opleiding Informatica en werkt binnen het IT Service Management

Specialisatie Business Datamanagement, iets voor jou?

Heb je interesse in de IT en hoe IT in organisaties kan worden ingezet? Ben je dienstverlenend en in staat planmatig te werken? Beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden? Kun je buiten kaders denken en weet je anderen enthousiast te maken voor jouw ideeën? Dan is de specialisatie Business Data Management van Informatica iets voor jou!