Informatica studenten in de klas

Hulp bij je studiekeuze - Informatica

Hoe kom je erachter of Informatica studeren echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken. 

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Informatica en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus, proef de sfeer en bezoek de ICT-labs. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding Informatica zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Proefstuderen bij de opleiding

Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de opleiding Informatica: voltijd en het opleidingstraject van Informatica: Forensisch ICT voltijd. Je volgt een speciaal samengesteld programma waarbij we een programmeerles nabootsen en daarnaast een opdracht uitvoeren waarbij je een indruk krijgt van het programma van het voltijd opleidingstraject Forensisch ICT. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding en of de manier van onderwijsgeven bij je past. Proefstuderen kan op de volgende data: 

Gezamenlijke proefstudeerdag: Hogeschool Leiden & Universiteit Leiden

Denk jij erover om Informatica te gaan volgen? Twijfel je nog tussen de bachelor bij de hogeschool of universiteit en wil je graag beter weten wat het verschil is tussen hbo en wo? Dan ben je in Leiden aan het juiste adres! De Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden organiseren gezamenlijke Proefstudeerdagen waarbij je kennismaakt met de praktische én de wetenschappelijke benadering van Informatica.

Bekijk alle data van de gezamelijke proefstudeerdag

Oriënteer jezelf op de opleiding

Lees meer over de opleiding Informatica op onze website. Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Ervaringen van studenten en docenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten en docenten?

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Life Sciences en ICT:

  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek: lijkt het je interessant om DNA-sporen te onderzoeken om misdaden te helpen oplossen? Misschien is deze opleiding dan een betere match.
  • Hbo Bio-informatica: is biologie je lievelingsvak, maar werk je liever achter de computer dan in een lab? Bekijk dan ook wat de opleiding Bio-informatica jou te bieden heeft.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud hbo Informatica | Inschrijven en toelating