Informatica studenten in de klas

Hulp bij je studiekeuze - Informatica

Hoe kom je erachter of Informatica studeren echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding Informatica:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Als informaticus ga je aan het werk in een vakgebied dat nooit stil staat. ICT zit namelijk verweven in heel de samenleving. Bekijk op onze opleidingspagina hoe je takenpakket tijdens de studie er uit komt te zien. Op de specialisatiepagina's vind je informatie over de beroepsmogelijkheden per richting: Software Engineering, Forensisch ICT, Business Data Managament en Interactie-technologie. 

Dion | afgestudeerd

Informatica staat nooit stil en er zijn altijd nieuwe dingen om te ontdekken en te leren. We leven in een tijd waarin informatica in opkomst is en ieder jaar veranderen er dingen.

Dion | afgestudeerd

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Life Sciences en ICT:

  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek: lijkt het je interessant om DNA-sporen te onderzoeken om misdaden te helpen oplossen? Misschien is deze opleiding dan een betere match.
  • Bio-informatica: is biologie je lievelingsvak, maar werk je liever achter de computer dan in een lab? Bekijk dan ook wat de opleiding Bio-informatica jou te bieden heeft.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Om een bewuste keuze voor het beroep van informaticus te maken, doorloop je voor de opleiding Informatica altijd een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en het beroep. Zo ontdekken wij samen of de opleiding een goede match voor jou is, zodat jij straks gemotiveerd aan je studie kan beginnen.

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn. 

Studenten zijn druk bezig

Inhoud voltijdopleiding Informatica | Inschrijven en toelatingStudiekeuzecheck