Studentzaken

Inschrijven/toelating Opleiding tot Verpleegkundige

Wil je in september starten met de Opleiding tot Verpleegkundige? Bekijk of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2017). Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor het studiejaar 2017-2018.

Toelatingsvoorwaarden

Voltijd

  • diploma havo, vwo met elk profiel. Dit geldt voor leerlingen die de vernieuwde Tweede Fase (vanaf 2007) volgen en voor leerlingen die eindexamen doen volgens het programma van de Tweede Fase die in 2006 of eerder is gestart.
  • mbo-diploma niveau 4.

Duaal

De duale variant van de opleiding Verpleegkunde is alleen mogelijk vanaf het derde jaar van de opleiding of indien je het verkorte schakeljaar mbo-hbo volgt. Om de duale variant te kunnen volgen, moet de student een leerarbeidsovereenkomst hebben met een zorginstelling.

Schakeltraject mbo-hbo

Om toegelaten te worden tot het schakeljaar moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • mbo-diploma verpleegkunde niveau 4 of een inservice-opleiding tot verpleegkundige (specificatie A, B en Z).
  • Specifiek voor inschrijving voor de duale variant:
    • leerarbeidsovereenkomst met een zorginstelling.

Het schakeltraject mbo-hbo kan gevolgd worden in een voltijd- of een duale variant. Bij de voltijd variant worden stages geregeld door de hogeschool. Bij de duale variant is het noodzakelijk om een leerarbeidsovereenkomst te hebben met een zorginstelling.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Deficiëntieprogramma Biologie

Als opleiding merken wij dat studenten die geen eindexamen hebben gedaan in biologie moeite hebben met ons onderwijsprogramma. Had je het vak Biologie niet in je pakket, dan adviseren we je om het deficiëntieprogramma te volgen via ExpertCollege.

Aanmelden via Studielink

Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Meld je dan zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2017) . Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Let op: voor de opleiding tot Verpleegkunde en de Brede Propedeuse Zorg & Welzijn geldt een verplichte Studiekeuzecheck (zie onderstaande toelichting). Indien je niet hebt deelgenomen aan de studiekeuzeactiviteiten vóór 30 augustus 2017, dan kun je niet starten met de opleiding.

Aanmeldprocedure schakeltraject mbo-hbo

Wil je deelnemen aan het schakeltraject mbo-hbo? Lees hier hoe je je kunt aanmelden voor het schakeltraject mbo-hbo.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl

Studiekeuzecheck

Als opleiding vinden we het belangrijk dat de aankomende student een goed beeld heeft van de studie en het beroep. Daarom doorloop je voor de opleiding tot Verpleegkundige een verplichte studiekeuzecheck (dit geldt alleen voor de reguliere opleiding tot verpleegkundige en de Brede Propedeuse Zorg & Welzijn). Deze check bestaat uit het maken van een toets en het schrijven van een motivatiebrief. Deze activiteiten geven een goed beeld van de opleiding en helpen je om een weloverwogen keuze te maken.

Let op: om deel te nemen aan de Studiekeuzecheck stuur je, direct na je aanmelding in Studielink, ook een mail naar skcverpleegkunde@hsleiden.nl. Hierin vermeld je jouw naam, studentnummer en of je kiest voor de opleiding tot Verpleegkundige (voltijd) of voor de Brede Propedeuse Zorg & Welzijn. Je ontvangt van ons daarna zo snel mogelijk de informatie die je nodig hebt voor deelname aan de activiteiten van Studiekeuzecheck.

Bekijk de procedure van de studiekeuzecheck

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken.

De kosten van boeken, syllabi en andere studiematerialen bedragen voor het eerste jaar van de opleiding ongeveer €1.250,-. In de jaren daarna ligt dit bedrag ruim de helft lager.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de  inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl