Studenten, docenten en onderzoekers aan het werk voor bedrijven en organisaties op het gebied van Applied Science en IT.

Praktijkgericht onderzoek op het gebied van Life Sciences en IT

Vanuit Hogeschool Leiden werken we aan praktijkgericht onderzoek binnen uiteenlopende gebieden. Een van de speerpunten hierbij is om studenten, docenten en professionals te betrekken bij interdisciplinaire projecten. Op deze manier komen studenten tijdens hun opleiding regelmatig in contact met professionals uit verschillende vakgebieden en krijgen ze de kans om bij te dragen aan kennisontwikkeling en innovatie van de beroepspraktijk.

Peter Taschner | lector Genome-based Health

"Hbo’ers mogen zich best wat bewuster zijn van hun meerwaarde. Ze zijn ‘hand’ vaardig en hebben kennis van apparatuur en technieken. Wat dat betreft is het natuurlijk mooi meegenomen dat we binnen de hogeschool met ‘state of the art’ labapparatuur kunnen werken."

Peter Taschner | lector Genome-based Health

Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB)

Het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) is onderdeel van de faculteit Science en Technology van Hogeschool Leiden. Hier vinden onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven elkaar om praktijkgericht onderzoek uit te voeren in het domein van Applied Science. Innovatie heeft immers de grootste kans van slagen wanneer wij in de praktijk samen innovaties ontwikkelen, eigen maken en toepassen. Het LCAB beschikt over de kennis en apparatuur om onderzoek uit te kunnen voeren op het gebied het meten en detecteren gericht op biologische systemen binnen de thema’s Biodiversiteit en Gezondheid.

Het LCAB bestaat uit:

Benieuwd hoe studenten kunnen bijdragen aan vraagstukken uit het werkveld? In opdracht van het LCAB deden Stan en Diederik van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek onderzoek rond een PCR-test voor tulpen waarmee je fusarium (een vorm van schimmel) tijdig kunt detecteren.

PCR-test voor tulpen
© Foto Hielco Kuipers

Lectoraat Digital Forensics & E-Discovery

Het lectoraat Digital Forensics & E-Discovery, verbonden aan de specialisatie Forensisch ICT van de opleiding Informatica, richt zich op onderzoeksgebieden als E-discovery, open source intelligence en Internet of Things. In het dynamische werkveld van digital forensics en e-discovery is het mogelijk om veel sneller en effectiever te acteren als kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid samenwerken. De resultaten van het toegepast onderzoek vertaalt het lectoraat direct door naar het onderwijs en naar toepassingen voor samenwerkingspartners in het werkveld.

Peter van der Wijden| docent en onderzoeker

"We zien dat de interesse op het gebied van Digital Forensics blijft groeien"

Peter van der Wijden| docent en onderzoeker

Wil je een onderzoek laten uitvoeren door het LCAB of heb je een vraag op het gebied van E-discovery, open source intelligence en Internet of Things waar onze lectoren, docent-onderzoekers en studenten over mee kunnen denken?  Neem vrijblijvend contact op met ons op en stel je vraag.

Nieuws en agenda

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Hogeschool Leiden op het gebied van Life Sciences en IT? Bekijk het volledige overzicht voor meer nieuwsberichten over Life Sciences en IT.