Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Lerarenopleiding Omgangskunde - flexibele deeltijd

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en de kosten voor studiejaar 2023-2024.

Ben je op zoek naar de informatie over onze andere opleidingsvarianten? Bekijk de pagina’s over de voltijd bacheloropleiding en associate degree Omgangskunde en de kopopleiding Omgangskunde.

Aanmelden

Wil je in september 2023 starten met de opleiding Leraar Omgangskunde flexibele deeltijd? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 31 augustus 2023).

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Belangrijk om te weten: het is sterk aan te raden om je verzoek tot inschrijving uiterlijk 1 juli 2023 in te dienen via Studielink, zodat er voldoende tijd is om na te gaan of je inderdaad aan de toelatingseisen voldoet en eventuele aanvullende acties uit te voeren die nodig zijn om je inschrijving definitief te maken. Besluit je toch niet te starten aan de opleiding dan kun je jouw verzoek tot inschrijving vóór 1 september kosteloos intrekken of annuleren.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot de flexibele deeltijdopleiding tot leraar Omgangskunde (Bachelor degree) met een havo- of vwo-diploma of mbo-diploma op niveau 4. Veel van onze studenten hebben relevante werkervaring of een verwante vooropleiding.

Voor studenten met alleen een havo- of vwo-vooropleiding is het belangrijk om een intakegesprek in te plannen. Je kunt een intakegesprek aanvragen bij Annemiek van Zoomeren, Managementassistent Lerarenopleidingen Omgangskunde en Gezondheidszorg & Welzijn, via [email protected].

Toelatingsonderzoek 21+​

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving. Voor de kopopleiding is toelating via een capaciteitenonderzoek 21+ niet mogelijk.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Bijdrage studiekosten

Voor de lerarenopleidingen bestaan verschillende beurzen en tegemoetkomingen. Meer informatie hierover vind je op de website van DUO. Kom je niet in aanmerking voor een van deze vergoedingen, dan kun je ook de voorwaarden van het Levenlanglerenkrediet bekijken.